Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία για παραπλανητικές εκπτώσεις! Εχει δύο καταστήματα στην Πάτρα

Πρόστιμο ύψους 2.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Dixon South – East Europe Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (Κωτσόβολος) για παραπλανητικές εκπτώσεις που αποκαλύφθηκαν μετά από έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης «το πρόστιμο αφορά παράβαση του άρθρου 15, παρ. 2α του νόμου του ν. 4177/2013 (περί παραπλανητικών εκπτώσεων). Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνταν υπό καθεστώς ανακοίνωσης μείωσης τιμής δεν περιελάμβανε την τιμή πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή μείωσης της τιμής».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζει αφενός ότι «η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός» και ότι αφέτερου «δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία και οι παραβάτες θα τιμωρούνται.

«Το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης  και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας για όλους. Ελέγχουμε την αγορά, προστατεύουμε τον καταναλωτή. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται» ανέφερε στη δήλωσή του ο Κώστας Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται ότι 2 εκατ. ευρώ ήταν αθροιστικά και το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης στις εταιρείες Procter & Gamble και Unilever στις αρχές Νοεμβρίου ενώ στις 5 Δεκεμβρίου είχαν επιβληθεί πρόστιμα 670.000 ευρώ σε δύο εισπρακτικές εταιρείες.