«Πράσινο φως» για 5άστερο στην Πάλαιρο – Τι περιλαμβάνει η πολυσύνθετη επένδυση των Ολλανδών

Η Δυτική Ελλάδα ετοιμάζεται για το δικό της Costa Navarino. Ο λόγος για την πολυσύνθετη τουριστική επένδυση του Varko Bay Resort, που ετοιμάζεται στην περιοχή Βαρκό, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ένα ακόμα σκέλος του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, της Ολλανδικών συμφερόντων RND Investments Greece. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός 5άστερου ξενοδοχείου στην περιοχή, δυναμικότητας 18 δωματίων και 68 κλινών. Το ύψος της σχετικής επένδυσης ανέρχεται σε 3,8 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,09 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Το έργο αφορά στη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, στη θέση Βαρκό, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών. Περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων καθώς και 43 τουριστικές (επιπλωμένες) κατοικίες.

Το ξενοδοχείο μάλιστα έχει ήδη κλείσει με σήμα της αλυσίδας Accor. Συγκεκριμένα, θα αποτελεί το δεύτερο ξενοδοχείο Banyan Tree στην Ευρώπη (μετά το Angsana Corfu στην Κέρκυρα). Το σήμα Banyan Tree έχει ήδη 27 ξενοδοχεία σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη φάση της κατασκευής, θα δημιουργηθούν 100 θέσεις εργασίας ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα δημιουργηθούν 30 θέσεις μόνιμης και 320 θέσεις εποχιακής εργασίας.

H συνολική επένδυση ανέρχεται σε 107,4 εκ. ευρώ και φορέας της είναι η ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία RND Investments Greece.

Σημειώνεται ότι η επένδυση έχει υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων ήδη από τον Ιούλιο του 2020.

ΜΑΡΙΝΑ – ΣΠΑ – ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν επίσης μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού έως 29 σκαφών, spa καθώς και ελικοδρόμιο. Το spa θα δημιουργηθεί σε περιοχή της έκτασης που υφίσταται μια φυσική κοιλότητα και θα είναι υπόσκαφο. Γύρω από το spa θα αναπτυχθούν οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας μια υποενότητα δωματίων στο βόρειο τμήμα της έκτασης.