ΠΟΤΑ -“ΜΠΟΜΠΕΣ”: Γονείς παιδιών καταθέτουν κατά γνωστού κλαμπ της Πάτρας!

Το θέμα  για τα ποτά – μπόμπες σε κλαμπ της Πάτρας με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εμφανίσουν παρενέργειες με εμέτους και άλλα συμπτώματα, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Μπισμπίκη. Ο οποίος μάλιστα διέταξε και την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες για διακίνηση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους!

Μητέρες παιδιών, που τα παιδιά τους ταλαιπωρήθηκαν για μία ολόκληρη νύχτα και κινδύνευσε η ζωή τους δηλώνουν έτοιμες να καταθέσουν και φυσικά να κατονομάσουν το κλαμπ στο οποίο είχε διοργανωθεί το εφηβικό πάρτι και στο οποίο δόθηκαν ποτά – «μπόμπες» στα παιδιά τους.

Ο  ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να σερβίρονται «μπόμπες» στα πάρτι που διοργανώνονται ακόμα και σε ανηλίκους, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Υπάρχουν  στοιχεία για διάθεση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχουν καταγραφεί δεκάδες διακομιδές μέθης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. Μάλιστα σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη το φαινόμενο με εισαγωγή ανηλικων στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου επανελήφθη και την Τρίτη. Το Σάββατο ένα κορίτσι είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Ενόψει και της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα το τελευταίο τριήμερο η Εισαγγελική Αρχή παρεμβαίνει προκειμένου να διερευνήσει αναφορές για την διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη, από το περασμένο καλοκαίρι, σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει προς πώληση παράνομα αλκοολούχα ποτά προβλέπεται η σφράγιση για χρονικό διάστημα 10 έως 30 ημερών και προβλέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών, με στόχο την αποτροπή από την τέλεση των παραβάσεων.

Πάντως, κλιμάκια από όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναμένεται να κάνουν σαρωτικούς ελέγχους ενόψει και της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών για να αποτραπούν απρόβλεπτες καταστάσεις.