Κυ01172021

ΑνανέωσηΠα, 15 Ιαν 2021 7pm

Τούρκοι τελικά αγοράζουν μεγάλη επιχείρηση στην Αχαϊα

Mετά την ηχηρή αποχώρηση του επενδυτικού σχήματος «Impala» του επιχειρηματία Δ. Βιτζηλαίου, που θεωρούνταν ως το επικρατέστερο φαβορί για την απόκτηση της αιγιώτικης εταιρείας κατεψυγμένων αλιευμάτων «Καλλιμάνης», οι πιστώτριες τράπεζες φέρονται να καταλήγουν στην τουρκική Dardanel, προκρίνοντας την πρότασή της ως την πλέον συμφέρουσα απ’ όσες κατατέθηκαν από τους υποψήφιους επενδυτές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η επικύρωση της συμφωνίας έχει περάσει στις επιτροπές πιστοδοτήσεων των τραπεζών, οι οποίες ετοιμάζονται να ανάψουν το «πράσινο φως» για την πώληση των δανείων της «Καλλιμάνης» στους Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αγορά των κονσερβοποιημένων ψαριών.

Αυτή την φορά, πάντως, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε κοντά σε λύση, αφού τα εμπλεκόμενα μέρα δείχνουν ισχυρή βούληση να προχωρήσει η συμφωνία διάσωσης της τοπικής βιομηχανίας. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της «Καλλιμάνης», επισημαίνοντας πως δύσκολα θα καταφέρει η εταιρεία να αποφύγει την πτώχευση εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στην εύρεση νέου επενδυτή.

Υπολογίζεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται μεταξύ 38 εκατ. και 45 εκατ. ευρώ σε σύνολο υποχρεώσεων περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Παρά τη δυσχερή θέση της, η εταιρεία παραμένει ένα δυνατό περιουσιακό στοιχεία με σημαντικές δυνατότητες που με την κατάληξη στήριξη μπορεί να επανέλθει ταχύτατα σε τροχιά ανάπτυξης. Εχει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στον χώρο των κατεψυγμένων αλιευμάτων ενώ διαθέτει 3 σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις.