Ποιοί και γιατί τον σκότωσαν;

Την άκρη του νήματος προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής, οι οποίοι διερευνούν την άγρια δολοφονία του 39χρονου Πατρινού πυγμάχου Τάσου Μπερδέση το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη Βάρη Αττικής.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να ξεδιπλώσουν το κίνητρο της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 39χρονου. Προς την κατεύθυνση αυτή γίνονται «φύλλο και φτερό» όλες οι παλιές υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί το όνομα του πυγμάχου.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. “ξεσκονίζουν” τους φακέλους των υποθέσεων από το 2005 και – σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν σημείο αναφοράς και την Πάτρα, ενώ φέρεται να έχουν ανατρέξει και στον αιματοβαμμένο φάκελο της Ζακύνθου.

Ο πυγμάχος δραστηριοποιούταν στο τομέα της ασφάλειας υψηλών προσώπων στην Αθήνα όπου ζούσε τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ η μεγάλη του αγάπη παρέμενε η πυγμαχία καθώς ήταν ενεργός αθλητής, συμμετέχοντας σε αγώνες και παράλληλα προπονούσε νέους αθλητές.

Μάλιστα, κύκλοι της Ομοσπονδίας ανέφεραν πως ο Τάσος Μπερδέσης ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αστυνομία αξιολογεί όλα τα στοιχεία, τις πληροφορίες και τα δεδομένα προκειμένου να μπορέσει να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ και να εξιχνιάσει την άγρια δολοφονία που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο.
Απαντήσεις άλλωστε περιμένει και η οικογένειά του, η οποία θρηνεί για τον τραγικό θάνατο του πρωταθλητή.
Με βάση την έρευνα στο σημείο της δολοφονίας του και κρίνοντας από το οπτικό υλικό που συνεχίζει να αναλύσει η αστυνομία, ο Πατρινός πρωταθλητής αιφνιδιάστηκε από την επίθεση και μάλλον δεν περίμενε τελικά μια τέτοια εξέλιξη.

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε σαφείς οδηγίες στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην έρευνα προαναγγέλοντας μάλιστα «πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα».

«Όπως το 2018, έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε δύο μήνες», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας πως θα μπει τέλος.
Ωστόσο, ο Υπουργός έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον μεγάλο αριθμό των δολοφονιών το τελευταίο δίμηνο στην πρωτεύουσα, γεγονός που αποδίδεται από την ΕΛ.ΑΣ. σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» των συμμοριών.

Τέλος, να αναφερθεί πως η Αστυνομία θα περάσει από…κόσκινο επιχειρήσεις και σε στέκια της νύχτας όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανοίγοντας ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς για να διερευνήσει τυχόν παράνομες δραστηριότητες.