ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Πετάει το μπαλάκι στον Πλεύρη για το καρναβάλι

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη έστειλε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για το τι μέλλει γενέσθαι το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού. Ο Δήμαρχος ζητά από τον Υπουργό να τον πληροφορήσει για τον σχεδιασμό του Υπουργείου και  της Επιτροπής Εμπειρογνομόνων και  το αν αυτός επιτρέπει μαζικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. “Είναι σαφές, ότι εκ μέρους του Δήμου, αλλά και όλων των συντελεστών του Πατρινού Καρναβαλιού, θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα υποδειχθούν”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης.

Αναλυτικά:

Πληροφόρηση για το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι, ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, στην οποία αναφέρει:

«Λόγω της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του τελευταίου τριημέρου του Καρναβαλιού του 2020 και όλες οι εκδηλώσεις του 2021 στην Πάτρα όπως και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, με πολλαπλές συνέπειες για την πόλη μας.

Φέτος, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 4-5-6-7 Μαρτίου του 2022. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε το σχεδιασμό σας, όπως επίσης και της αρμόδιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με το εάν θα επιτραπούν  εκδηλώσεις που έχουν μαζικό χαρακτήρα, όπως είναι οι παρελάσεις. Οι αποφάσεις σας για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων – παρελάσεων της καρναβαλικής περιόδου έχουν ιδιαίτερη σημασία και καθοριστικό χαρακτήρα, γιατί απαιτείται προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου, του Καρναβαλικού Οργανισμού, των πληρωμάτων και των επαγγελματιών της πόλης μας.

Είναι σαφές, ότι εκ μέρους του Δήμου, αλλά και όλων των συντελεστών του Πατρινού Καρναβαλιού, θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα υποδειχθούν. Η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητά μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε».