Πατρινός παπάς αρνείτο να εμβολιαστεί… και πέθανε από κορονοϊό

Ο Covid-19 είναι αμείλικτος, δεν υπολογίζει αν κάποιος είναι λαϊκός ή κληρικός, χτυπάει τους πάντες! Δυστυχώς, η τοπική μας εκκλησία θρηνεί από χθες την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της, του π. Κωνσταντίνου Κατσούλη, ιερέα στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Ριόλο.

Ο εκλιπών, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στον εν λόγω ναό από τον Αύγουστο του 2020, δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί κι αυτό τελικά του στοίχισε. Η απώλεια χαρακτηρίζεται ως μεγάλη, καθώς ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της περιοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε και παλιός ποδοσφαιριστής του Πανμοβριακού και παλιότερα διατηρούσε κι ένα σιδηρουργείο (εξ ου και το «ο ιερέας-σίδερο που λύγισε…», χαρακτηρισμός από άνθρωπο που τον γνώριζε).

Ο π. Κωνσταντίνος εκοιμήθη σε ηλικία 70 ετών, αφήνοντας πίσω του, την πρεσβυτέρα του, Θεοδώρα, τα δυο τους παιδιά Ελένη και Παναγιώτη, ενώ ευτύχησε να δει και εγγόνια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 4μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στις Ανω Βελιτσές Αχαΐας.

Βεβαίως, το άσχημο νέο αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις τάξεις της τοπικής εκκλησίας και επανέφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για λήψη μέτρων κατά της πανδημίας. Αλλωστε οι παροτρύνσεις του Μητροπολίτη Πατρών προς τους ιερείς του για να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών είναι ρητές και ξεκάθαρες.