ΠΑΤΡΑ: 87 “επώνυμοι” στο εδώλιο την Δευτέρα!

Ξεκινάει στις 11 Οκτωβρίου, εκτός κι αν αναβληθεί, η πολύκροτη δίκη για το αδίκημα της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, για ζημία άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Στην υπόθεση ελέγχονται πλέον, από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, 87 κατηγορούμενοι μέλη του ΔΣ της Τράπεζας για καταχρηστική διαχείριση της περιουσίας της εις βάρος των μεριδιούχων που όχι μόνο απώλεσαν τα κέρδη τους, αλλά θα καταστούν υπόχρεοι για το τριπλάσιο της αξίας των μεριδίων τους. Στις 2.476 σελίδες του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών (υπ’ αριθμ. 442/2020), μεταξύ άλλων ελέγχονται τα μέλη της διοίκησης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για υπέρογκα ποσά δανειοδοτήσεων χωρίς επαρκείς ή καθόλου εξασφαλίσεις, σε άγνωστης προέλευσης άτομα (θαλασσοδάνεια), αλλά και συναλλαγές σε ημετέρους.

Από την πλευρά τους οι μεριδιούχοι έχουν ανασυντάξει τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν την υποστήριξη της κατηγορίας με την παράστασή τους ως πολιτικώς ενάγοντες. Στο παρελθόν μάλιστα, είχαν καταθέσει έγκληση στο δικαστήριο για να προστεθεί στο κατηγορητήριο, πέραν της απιστίας, και το αδίκημα της απάτης, έγκληση η οποία όμως τέθηκε στο αρχείο για νομικούς λόγους. Έτσι, λόγω του αυστηρού πλαισίου που χορηγούνται πλέον οι αναβολές στα ποινικά δικαστήρια, φαίνεται ότι θα ανοίξει η δικογραφία ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από 10 περίπου χρόνια.