ΠΑΤΡΑ: 79.000 ευρώ η λεία απατεώνων

Δύο περιστατικά απάτης με διαφορά λίγων ωρών καταγράφησαν στην Πάτρα, με τη συνολική λεία των δραστών να ανέρχεται στις 79.250 ευρώ.

Χθες Τρίτη  Πατρινή 48 ετών κατήγγειλε στην Ασφάλεια Πατρών πως έπεσε θύμα άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως βοηθός λογιστή και με «δόλωμα» το επίδομα του power pass αφαίρεσε από τον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», ο απατεώνας δεν δίστασε προκειμένου να γίνει γρήγορα η «δουλειά» να συνοδεύσει τη γυναίκα σε ΑΤΜ. Εκεί της ζήτησε να πληκτρολογήσει συγκεκριμένο κωδικό, κίνηση που αποδείχθηκε μοιραία για την 48χρονη, καθώς εν αγνοία της έδωσε εντολή για μεταφορά των χρημάτων σε άλλο λογαρισμό.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας  Πατρινός απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, καταγγέλοντας πως έπεσε θύμα απάτης μέσω επένδυσης σε κρυπτονομίσματα. Οι απατεώνες, όπως φέρεται να είπε ο άνδρας, αρχικά τον ενημέρωναν πως οι επενδύσεις του απέφεραν κέρδη και έτσι συνέχιζε να «βάζει» χρήματα. Οταν ήρθε η ώρα του ταμείου, όμως, διαπίστωσε πως 67.250 ευρώ είχαν γίνει «καπνός». Οπως αποδείχθηκε, η ιστοσελίδα επενδυτικής εταιρείας δεν είχε αντίκρισμα.