ΠΑΤΡΑ: 5 σπίτια και ένα αυτοκίνητο κάηκαν

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο. Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής με κάθε διαθέσιμο μέσο, στις 7 το απόγευμα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ, ενώ παραμένει επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει υπό έλεγχο και να περιοριστούν ενδεχόμενες αναζοπυρώσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, για να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής, κυρίως ελέγχοντας την κυκλοφορία αλλά και βοηθώντας στις εκκενώσεις.

Το Τenis Club στην Εγλυκάδα μετατράπηκε σε επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο βρέθηκαν μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.