ΠΑΤΡΑ: τα έργα που θα γίνουν στην Ανω Πόλη

Από την πλατεία απέναντι από την εκκλησία του Παντοκράτορα ξεκίνησαν τα έργα για την ανάπλαση της άνω πόλης, την πρώτη από τις τρεις εργολαβίες που περιλαμβάνονται στο έργο για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην άνω πόλη περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρομήσεις σε διάφορα σημεία, αλλά και εργασίες που αφορούν την αισθητική και την λειτουργικότητα της.

Σε ότι αφορά τις πεζοδρομήσεις η μεγαλύτερη πεζοδρόμηση που θα γίνει στην άνω πόλη έχει να κάνει με την οδό Σισίνης η οποία ουσιαστικά θα μετατραπεί σε έναν πεζόδρομο που θα ενώνει την βόρεια πλευρά των Υψηλών Αλωνίων με το Ρωμαϊκό Ωδείο αρχικά και με από και μετά με όλα τα σημεία αναφοράς που υπάρχουν σε αυτή την περιοχή της Πάτρας.

Παράλληλα, θα πεζοδρομηθούν οι δρόμοι γύρω από τις δυο πλατείες που υπάρχουν μπροστά από την εκκλησία του Παντοκράτορα, σε μία περιοχή ιστορική, το παλιό Τάσι, το οποίο, εφόσον αναδειχθεί μπορεί να γίνει ένας χώρος επισκεψιμότητας για επισκέπτες και τουρίστες στο πλαίσιο της αστικής περιήγησης.

Στην βόρεια πλευρά του ναού θα διαμορφωθεί μία νέα πλατεία, σύμφωνα με το όλο σχέδιο που θα δώσει ένα άλλο ύφος στο συγκεκριμένο σημείο της άνω πόλης, με νέος πεζόδρομους, με χλοοτάπητα, με βρύση και φυτεύσεις δέντρων.

Επίσης, με βάση όλο σχέδιο θα διαμορφωθεί και μία ακόμα καινούργια πλατεία στην περιοχή αυτή την φορά του Δασυλλίου, ενώ θα αξιοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος τα σημεία που περιλαμβάνονται στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Με γνώμονα την τουριστική αστική περιήγηση είναι να γίνουν και όλες οι εργασίες που αφορούν παρεμβάσεις στα σοκάκια της άνω πόλης, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους.

Θα μπουν δηλαδή νέα φωτιστικά, νέοι κάδοι απορριμμάτων, δεντροφιτεύσεις, παγκάκια, βελτιώσεις στο οδόστρωμα και στα σκαλιά τους, με σκοπό την διευκόλυνση των επισκεπτών που έχουν δείξει μία ιδιαίτερη προτίμηση στην άνω πόλη, κάνοντας βόλτες με τα πόδια στα μονοπάτια και στα σοκάκια της γραφικής αυτής γειτονιάς που θυμίζει κάτι από αιγαιοπελαγίτικο νησί.