ΠΑΤΡΑ: Τέλειωσαν τα κρεβάτια! Εντεκα ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Εχουν περάσει την κόκκινη γραμμή οι συνθήκες νοσηλείας των πασχόντων με κορονοϊό στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Ιδιαίτερα αυτό αφορά τους διασωληνωμένους καθώς οι ΜΕΘ εμφανίζουν πληρότητα 100% και χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 11 διασωληνωμένοι στις κοινές κλινικές κορονοϊού.

«Κάθε ώρα νοσηλείας που περνάει ένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, είναι εις βάρος της υγείας του» μας επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς καταγγέλλοντας την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Πάτρας.

«Χθες, 11 ασθενείς διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν σε κοινές Κλινικές Κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόκειται για άκρως απάνθρωπη κατάσταση. Κι αυτή δυστυχώς νομιμοποιείται από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Λύσεις υπάρχουν, γιατί δεν υιοθετούνται από τη διοίκηση της υγείας; Ποιος θα λογοδοτήσει που συνάνθρωποί μας στερούνται τις δέουσες συνθήκες νοσηλείας;» Ο κ. Ζιαζιάς καλεί τους αρμοδίους να λάβουν άμεσα μέτρα και να εξασφαλίσουν στους ασθενείς αυτό που τους αρμόζει.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης δεν έκρυψε ότι η κατάσταση είναι άκρως πιεστική αλλά «αν ανοίξουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ Κορονοϊού θα πρέπει να πάρουμε αναισθησιολόγους από τα χειρουργεία. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι οι ασθενείς που έχουν προγραμματιστεί για χειρουργείο θα μπουν πάλι στη λίστα αναμονής. Είμαστε σε προβληματισμό και σε συνεργασία με τα επιστημονικά μας όργανα και τους γιατρούς θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει».