ΠΑΤΡΑ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τον Αμερικανό Πρέσβη!

Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «υποδοχή» από την δημοτική αρχή του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ, στην Πάτρα για να συμμετάσχει στις σημερινές εργασίες του RGC 2021.

Το ΚΚΕ διοργανώνει απόψε (7.30 μ.μ.) συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή το Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας.

Ο Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ

«Η πόλη δεν έχει ανάγκη από έναν καλό κομμουνιστή αλλά από έναν καλό δήμαρχο» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας. «Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης δείχνει για ακόμη μία φορά το πραγματικό πρόσωπο του Περισσού με την υποκίνηση διαδηλώσεων ενάντια στον Αμερικανό πρέσβη…» σχολίασε ο κυβερνητικός βουλευτής και υποστήριξε πως «με  παράτες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και άλλες τυμπανοκρουσίες το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συνδράμει στις ανάγκες της πόλης μας».

Εστιάζοντας στην πολιτική διαφωνία μεταξύ της ΝΔ και της δημοτικής αρχής (κατ’ επέκταση και του ΚΚΕ), ο βουλευτής σημειώνει: «Ο δρόμος για την ανάπτυξη και την πάταξη της ανεργίας περνά μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συνέργειες και όχι μέσα από ενέργειες ”αλλότριες” προς τη σύγχρονη πραγματικότητα.» Συμπεραίνει, δε, πως οι απόψεις και οι αντιλήψεις του δημάρχου παραμένουν σε αναντιστοιχία με την εξωστρέφεια της πατραϊκής κοινωνίας.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ

«Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει σε προσωπικό επίπεδο, όμως δεν αντλεί ταυτόχρονα και το δικαίωμα να εμφανίζει διεθνώς την πόλη μας ως αφιλόξενη για τους εκπροσώπους δημοκρατικών ξένων χωρών» σχολίασε η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Νίκου Παπαδημάτου. Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο «η Πάτρα να είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που θα σημαιοστολίζεται από άκρο σε άκρο μόνο όταν δέχεται υψηλούς επισκέπτες από την… Κούβα και τη Βόρεια Κορέα, ενώ στις άλλες περιπτώσεις επισκεπτών, οι ξένοι αξιωματούχοι θα τυγχάνουν της χείριστης αντιμετώπισης από τη δημοτική αρχή που θα ανεβάζει παντού, σε δρόμους και πλατείες, τα κομματικά λάβαρα του ΚΚΕ!».

Ζητάει από τη δημοτική αρχή να σταματήσει την «απαράδεκτη» συμπεριφορά της, τονίζοντας: «Μπορεί μεν να ανήκει κομματικά στο ΚΚΕ, όμως ο δήμαρχος της Πάτρας είναι θεσμός και η πόλη ανήκει σε όλους τους δημότες της».

Από την πλευρά της, η παράταξη Παπαδημάτου καλωσορίζει τον Τζ. Πάιατ στην Πάτρα και τονίζει πως το ίδιο θα κάνει και για οποιονδήποτε άλλον υψηλό επισκέπτη στο μέλλον.