ΠΑΤΡΑ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ανεβαίνουν τα σκαλιά του Δημαρχείου!

Όλα είναι έτοιμα στην Πάτρα για την τέλεση των δύο πρώτων γάμων Πατρινών ομόφυλων. Σύμφωνα με πληροφορίες  σύντομα ο Βαγγέλης θα παντρευτεί τον Νίκο. Το ζευγάρι ζει εκτός Πατρών, όμως έχουν αποφασίσει ο γάμος τους να γίνει στην Πάτρα. Αλλά και άλλοι γάμοι ετοιμάζονται. Όπως αυτό γνωστού ιδιοκτήτη χώρου στο κέντρο της πόλης, ο οποίος επίσης επιθυμεί να τελέσει πολιτικό γάμο με τον επι χρόνια σύντροφό του. Την περασμένη Τετάρτη, δημοσιεύτηκε αγγελία γάμου για δύο γυναίκες, την Σοφία και την Αντωνία, οι οποίες δεν είναι δημότες Ερυμάνθου, ωστόσο επέλεξαν να γίνει εκεί ο γάμος, προφανώς για να μείνουν μακριά από τη «φασαρία» της πιο κοσμοπολίτικης Πάτρας. Η μία κοπέλα κατάγεται από προάστιο της Πάτρας και η άλλη από την Αμαλιάδα, χωρίς να είναι σαφές πού θα γίνει ο γάμος. Ο Κ. Φλαμής, μίλησε με την μητέρα της μίας νεαρής. Όπως μας είπε είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα γίνει το όνειρο της κόρης της πραγματικότητα. Δήλωσε δυσαρεστημένη από τα αρνητικά σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media για την κόρη και την σύντροφό της. Όμως όπως είπε ήταν κάτι που ανέμενε. Και έχει οπλιστεί με δύναμη να ανταπεξέλθει και σε αυτό. Μάλιστα ήταν εκείνη που «κίνησε» τα νήματα ώστε να γίνει το όνειρο της κόρης της και της συντρόφου της, πραγματικότητα. Από την πλευρά του Δήμου Ερυμάνθου δεν υπάρχει το παραμικρό σχόλιο για το πότε και αν θα γίνει ο γάμος στη περιοχή. Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής  επισήμανε ότι «δεν έχουμε στα χέρια μας καμία άδεια γάμου και ούτε αίτημα για κάτι τέτοιο στο δημαρχείο». Κάτι όμως που σύμφωνα με τη μητέρα, θα γίνει σύντομα. Στο μεταξύ τόσο στο Δήμο Πατρέων όσο και σε άλλους δήμους, άλλαξαν τα έγγραφα των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και γάμου! Με την απόφαση, τροποποιείται η αποτύπωση των στοιχείων συζύγων επί της ληξιαρχικής πράξης γάμου και γονέων επί της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών».

Έτσι, στη ληξιαρχική πράξη γέννησης υπάρχουν πεδία που αναφέρουν πατέρας- μητέρα, μητέρα- μητέρα και πατέρας- πατέρας.

Επίσης, στη ληξιαρχική πράξη γάμου στο σημείο που αναφέρονται τα στοιχεία των συζύγων υπάρχουν τα πεδία άνδρας- γυναίκα, γυναίκα- γυναίκα και άνδρας- άνδρας.

Τα πεδία ιδιότητας γονέα- δηλαδή όνομα και επώνυμο πατρός και μητρός- στις ληξιαρχικές πράξεις γάμου και συμφώνου συμβίωσης και το πατρώνυμο και μητρώνυμο στη ληξιαρχική πράξη θανάτου «είναι δυναμικά και προσαρμόζονται αναλόγως ώστε να αποτυπώνεται η αστική κατάσταση του φυσικού προσώπου», αναφέρει η απόφαση. Επίσης, απαλείφεται το πεδίο «επώνυμο πατρός (μόνο μητέρα)» στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

«Δίνεται η δυνατότητα στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, όπως αυτά αναπαράγονται από το πληροφοριακό σύστημα “Μητρώο Πολιτών”, να περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενός μόνο γονέα ανεξαρτήτως φύλου, εφόσον αυτό προκύπτει από κάποια άλλη αρχή», αναφέρει ακόμη η απόφαση.