ΠΑΤΡΑ: Σκάνδαλο με γιατρό Νοσοκομείου! Παραπέμπει ασθενείς… στο δικό του ιατρικό κέντρο

Ενώ στο Νοσοκομείο το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες, η μία «κλείνει» αφού τα περιστατικά «παραπέμπονται» στο ιδιωτικό Κέντρο που είναι… πλησίον του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

«Δεν πάει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να φθάνουν εκεί ασθενείς και να οδηγούνται σε ένα μόνο ιδιωτικό κέντρο το οποίο έχει σχέση με τον συγκεκριμένο ιατρό του Νοσοκομείου. Το θέμα έχει γίνει γνωστό και απασχολεί επιστήμονες της Πάτρας που εργάζονται ή έχουν ανοίξει δικά τους ιατρικά κέντρα της συγκεκριμένης παροχής ιατρικών υπηρεσιών» δηλώνει στην «Πολιτεία» γιατρός.

Προ λίγων μηνών,  δύο γιατροί από διαφορετικές ιατρικές μονάδες (ο ένας έχει ήδη στείλει εξώδικο) κατήγγειλαν το εξής: «Στο Νοσοκομείο φθάνουν ασθενείς οι οποίοι κατά καιρούς νοσηλεύονται στις δικές μας μονάδες. Και ο συγκεκριμένος γιατρός αρχίζει την «πλύση εγκεφάλου»: Σε λίγες ημέρες ανοίγουμε την δική μας μονάδα, να έρχεστε σε μας». Αυτό που δεν υπολόγισε ο γιατρός του Νοσοκομείου είναι πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς ενημέρωσαν για όσα τους πρότεινε… τους δικούς τους γιατρούς τους οποίους περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Και έγινε… της κακομοίρας!

Όλα αυτά συνέβαιναν ακόμη και πριν το άνοιγμα του κέντρου. Πλέον το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις ενώ ήδη έχουν σταλεί εξώδικα!

«Έφθασαν να παίρνουν τηλέφωνο προϊσταμένους άλλων μονάδων για να στελεχώσουν την μονάδα προβαίνοντας σε αντιδεοντολογικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές», καταγγέλλει στην «Πολιτεία» γνωστός γιατρός.

Ακόμη και ασθενείς άλλων κλινικών ενημερώνει για τη μονάδα, αδιαφορώντας για το αν είναι ασθενείς συναδέλφων του. Η αποκορύφωση της κόντρας έγινε όταν συνάδελφός του από ιδιωτική ιατρική δομή, τον πήρε τηλέφωνο και διαμαρτυρήθηκε! Και τότε ο γιατρός του δημοσίου, του ομολόγησε πως «εκείνος βρίσκεται πίσω από την ιατρική μονάδα, αλλά δεν φαίνεται και δεν υπολογίζει κανέναν»! Μετά από αυτό… εστάλη το εξώδικο!

Η κατάσταση είναι τεταμένη, και ήδη έχει ενημερωθεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Μάλιστα οι καταγγέλλοντες έχουν μέχρι και έγγραφα συνεργασίας του Νοσοκομείου με συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων η οποία έχει μετοχές… στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο. Τα συγκεκριμένα έγγραφα συνεργασίας και συμφωνίας έναντι ποσού δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έχει στα γραφεία της η «Πολιτεία».