ΠΑΤΡΑ: Πως γλίτωσαν στο τσακ τα χειρότερα δύο εργάτες!

Τυχεροί στην ατυχία τους φαίνεται πως ήταν οι δυο εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο ιχθυοτροφών στη ΒΙΠΕ Πατρών, και υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα μετά από ανάφλεξη υγραερίου,  στο μηχάνημα αποξήρανσης υλικών.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διαδικασία «προθέρμανσης» των μηχανημάτων, με πηγές ν’ αναφέρουν  πως, εάν ο σπινθήρας εκδηλωνόταν κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, οπότε θα είχε διοχετευθεί πλήρως ο όγκος του υγραέριο, τώρα θα μιλάγαμε για έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από την έκθεση που θα συντάξει η εταιρεία με έδρα την Αθήνα που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελεί τις εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού της Μονάδας, αναμένεται να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το εργατικό ατύχημα. Βάσει του περιεχομένου της έκθεσης, θα κινηθεί αναλόγως και η Επιθεώρηση Εργασίας, κλιμάκιο της οποίας χθες βρέθηκε στον χώρο, όπως και αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών επεσήμανε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας, επισημαίνοντας: «Οταν και η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη, δεν έχει προσωπικό, δεν έχει ειδικούς να δει κάποια τέτοια θέματα και περιμένει την έκθεση της εταιρείας που συνεργάζεται με την επιχείρηση, καταλαβαίνετε…». Την προανάκριση για το συμβάν για το οποίο ουδέποτε κλήθηκε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας.