ΠΑΤΡΑ: Πήρε 5νθήμερη άδεια, έλειπε η γυναίκα και το παιδί του… και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου και του ανήλικου παιδιού τους, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στο Βελβίτσι Πατρών και αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο, επιχειρώντας να δώσει τέλος στη ζωή του σύμφωνα με πληροφορίες ο 48χρονος αστυνομικός – αρχιφύλακας – που υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας στην Πάτρα.

Τον άνδρα εντόπισε αιμόφυρτο έχοντας τις αισθήσεις του ο αδελφός του (συνταξιούχος αστυνομικός) και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου χθες επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από γναθοχειρουργό.

Πάτησε την σκανδάλη του πιστολιού του, με τη σφαίρα να τον τραυματίζει στη γνάθο και στο μάγουλο. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν  πως από θαύμα ζει ο συνάδελφος τους επισημαίνοντας, ότι δεν αποκλείεται δεδομένης της πορείας της βολίδας και της φύσης του τραύματος ο ένστολος και παρ’ ολίγον αυτόχειρας την τελευταία στιγμή ν΄ανακάλεσε την απόφαση του, να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Ο 48χρονος εν ενεργεία αστυνομικός χαρακτηρίζεται ως ήπιων τόνων άνθρωπος, που ουδέποτε είχε απασχολήσει υπηρεσιακά. Η γενική του εικόνα και συμπεριφορά του δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση αυτό που συνέβη, το πρωί της Τετάρτης.

Στις 17 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε πενθήμερη άδεια από την υπηρεσία του, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσωπο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, τις τελευταίες ημέρες ο ένστολος είχε «κλειστεί» στον εαυτό του. Κάτι τον προβλημάτιζε, ωστόσο δεν τον είχε μοιραστεί με κάποιον δικό του, ενώ δεν είχε εκδηλώσει ποτέ αυτοκτονικές τάσεις.

Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος, έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πατρών. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να διαταχθεί από τους επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ η διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ).