ΠΑΤΡΑ: Οι δικηγόροι απέχουν από τους πλειστηριασμούς

Απέχουν από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, οι δικηγόροι της Πάτρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε την αποχή έως και τέλος Οκτωβρίου των δικηγόρων-μελών του προκειμένου να προστατεύσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.

Όπως ανέφερε  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας, «οι δικηγόροι της Πάτρας όπως και όλης της χώρας συνεχίζουμε την αποχή από κάθε πράξη εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, διότι ακόμα δεν έχει συσταθεί η Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Από τον Ιούνιο που είχε ψηφιστεί ο νόμος και ο νέος πτωχευτικός κώδικας έπρεπε να είχε συσταθεί αυτός ο φορέας ώστε τα ευάλωτα νοικοκυριά να μεταβιβάσουν την κύρια τους κατοικία και να έχουν δικαίωμα να παραμένουν έναντι μισθώματος για 12 χρόνια. Η απόφασή μας στοχεύει στο να προστατεύσουμε τους ευάλωτους διανειολήπτες».