ΠΑΤΡΑ: Μαθητές δημοφιλούς Λυκείου έκαναν αποχή την ώρα του καθηγητή που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Αναστάτωση προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας η αποκάλυψη  για καθηγητή δημοφιλούς Λυκείου της Πάτρας ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης μαθήτριας της Γ’΄Λυκείου. Η καταγγελία έχει περιέλθει σε γνώση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Πιερρή, η οποία  δήλωσε πως σήμερα Δευτέρα έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να διερευνηθεί πλήρως η καταγγελία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κυρία Πιερρή και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα έχει δράσει άμεσα με πολύ καλά αντανακλαστικά. Όπως έγραψε η «Π» το πρωί της περασμένης Παρασκευής μετέβη στο σχολείο η εξαγριωμένη μητέρα της μαθήτριας και κατήγγειλε τον καθηγητή, εξιστορώντας παράλληλα τα όσα της μετέφερε η κόρη της. Όπως δήλωσε η μητέρα, την Πέμπτη, η 17χρονη μαζί με μία συμμαθήτριά της, καθόντουσαν και διάβαζαν εν ώρα διαλείμματος αγγλικά! Κάποια στιγμή ο καθηγητής πλησίασε την μαθήτρια, κοίταξε τι διάβαζε και της είπε «αγγλικά διαβάζεις; Γιατί εγώ ξέρω ότι «φτιάχνεσαι» με Ρώσικα»! Ο υπαινιγμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μαθήτριας η οποία μάλιστα έβαλε τα κλάματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω καθηγητής είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν και όταν εκλήθη αρνήθηκε τα πάντα, ενώ έβαλε και τις φωνές λέγοντας πως… και παλαιότερα τον είχαν κατηγορήσει αλλά δεν είχε αποδειχθεί το παραμικρό.

Θα πρέπει να τονιστεί πως την Παρασκευή μαθητές του Λυκείου έκαναν αποχή από το μάθημα την ώρα του συγκεκριμένου καθηγητή. Κανείς δεν μπήκε στην τάξη σε ένδειξη συμπαράστασης στην συμμαθήτριά τους.