ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφορεί… με όπλο στην τσέπη

Η σύλληψη νεαρού πατρινού «γνωστού» στην τοπική ΕΛΑΣ από τη «νύχτα» για οπλοκατοχή τα ξημερώματα του Σαββάτου επαναφέρει στο προσκήνιο την αποκαλυπτική μαρτυρία πως στην Πάτρα είναι αρκετοί εκείνοι που κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου οπλισμένοι. «Κυκλοφορεί πολύ πιστόλι έξω»(!), είχε τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση.

Ο άνδρας ευρισκόμενος στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στη θέα αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προκειμένου να αποφύγει πιθανό έλεγχο. Κατά τη διαφυγή, του έπεσε στο έδαφος πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε δύο φυσίγγια των 9 mm.

Σ’ έρευνα πλησίον περιπτέρου, όπου έγινε αντιληπτή η παρουσία του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ακόμη φυσίγγιο, ίδιου διαμετρήματος, όπως και σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε. Το όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πρόσωπο «απασχολεί» τις Αρχές για οπλοκατοχή. Η σύλληψη του γίνεται με διαφορά λίγων μηνών από εκείνη ενός ακόμα «γνώριμου» της Αστυνομίας. Το εν λόγω πρόσωπο εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ηρώων Πολυτεχνείου, φέροντας στο τσαντάκι του όπλο.

Ηταν η τρίτη φορά που αστυνομικοί του πέρναγαν χειροπέδες για το ίδιο αδίκημα. Τα εν λόγω περιστατικά που αποτελούν μεν μεμονωμένες περιπτώσεις και δεν φέρεται να σχετίζονται μεταξύ τους, ακολούθησαν του τραυματισμού νεαρού αλλοδαπού από πυροβολισμό, έπειτα από εκπυρσοκρότηση όπλου, εντός καφετέριας – κλαμπ στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, που αποδόθηκε σε ατύχημα και σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου Μαΐου.