ΠΑΤΡΑ: Κοίταξε κατάματα τον καρκίνο της! Έφυγε η Σία Κεπενού

Μπορεί η Διονυσία (Σία) Κεπενού να απεβίωσε μετά από μία γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, η ευγενική φιγούρα της, όμως, θα κινείται πάντα μέσα στα ιατρεία κλινικής εξέτασης και δίπλα στις κλίνες των ασθενών.

«Ηταν εθελόντρια στον Σύλλογό μας από το 2004. Ηταν πλήρως αφοσιωμένη. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχη εθελόντρια» μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» Αχαΐας, Αγγελική Στεφανάκη.

Οπως πρόσθεσε η ίδια «της λέγαμε να πλαισιώσει κάποια εθελοντική δράση και δεν έλεγε ποτέ ”όχι”. Ηταν παρούσα σε όλα. Ηταν το δεξί χέρι των γιατρών στο ιατρείο κλινικής εξέτασης. Πάντα με τον καλό της λόγο δίπλα στην ασθενή. Η Σία ήταν εκεί για όλους, ακόμα και σε φάσεις που ήταν σε έξαρση η ασθένειά της».

Η κ. Στεφανάκη περιγράφει και μία από τις τελευταίες εμπειρίες που είχε μαζί της. «Ποτέ δεν έσκυβε το κεφάλι ακόμα κι όταν οι γιατροί της απαγόρευαν να κάνει κάποια πράγματα. Είχαμε πάει τον Σεπτέμβριο στην Παναγία της Τήνου και επέμενε να έρθει κοντά μας. Και όχι μόνο ήρθε, αλλά ανέβηκε όλη εκείνη την ανηφόρα με τα πόδια, στηριζόμενη στα δύο μπαστούνια της διότι είχε τάμα. Ηταν εκπληκτικό αυτό διότι είχε γίνει η σκιά του εαυτού της και την έβλεπες να ανεβαίνει με πάθος την ανηφόρα. Ακόμα και στο Pink the City τον Οκτώβριο περπάτησε από τα Υψηλά Αλώνια μέχρι το λιμάνι. Λάτρευε τον Σύλλογό μας. Είχε τρομερή θέληση για ζωή, τρομερή δύναμη. Μπορούσε να πάρει την πέτρα και να τη στύψει. Ηταν εκεί για όλους. Ηταν ο στυλοβάτης της οικογένειάς της».

Στο μήνυμά του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Η Σία μας δεν μένει πια εδώ…

Μια πανάξια γυναίκα, μια πανάξια μάνα, μια πανάξια σύντροφος, φίλη και εθελόντρια, μας άφησε σήμερα μετά από πολύχρονη και σκληρή μάχη με το ‘’θηρίο’’.

Καλό κατευόδιο στην πιο προσηλωμένη, στην πιο αφοσιωμένη, στην πιο αφιερωμένη στην υπηρεσία του Ανθρώπου… τη Σία (Διονυσία) Κεπενού…

Θα μας λείψει η σοφία, η επιμονή και η αγάπη της…

Θα παραμείνει για πάντα πρότυπο εθελόντριας…

Ο Παράδεισος της ανήκει…».