ΠΑΤΡΑ: “Καταρρέει” η μάνα που κατηγορήθηκε για ασέλγεια στο παιδί της

Σάλος από το χθεσινό δημοσίευμα για το πρώην ζευγάρι που βρίσκεται στα Δικαστήρια καθώς ο άνδρας με 5 μηνύσεις εντός του 2023 κατηγορεί την πρώην του ότι… ασελγούσε στο παιδί τους (αγόρι). Και μάλιστα η Εισαγγελέας έδωσε προσωρινά την επιμέλεια στον πατέρα μέχρι να «ξεκαθαρίσει» το θέμα των καταγγελιών και να αποφασισθεί από το Δικαστήριο τι ακριβώς έχει συμβεί (αναμένεται σύντομα η απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων). Η μάνα ωστόσο κέρδισε μία μορφής επικοινωνία, όμως όπως λέει το παιδί της έχει καθοδηγηθεί και δασκαλευτεί και δείχνει ότι… δεν την θέλει. Οπλο της μάνας η έκθεση της παιδοψυχιάτρου του Καραμανδανείου πως το παιδί δεν έχει κακοποιηθεί.

Η μητέρα μίλησε στη «Γνώμη»:

«Όταν διάβασα την πρώτη μήνυση ένιωσα τρομερή απογοήτευση. Δεν πίστευα ότι θα έφθανε στο σημείο να πλέξει μία τέτοια ιστορία και όπως λέει και η ειδική επιστήμονας που εξέτασε το παιδί μου, να καταφέρει να το οδηγήσει εναντίον μου. Να το κάνει να πιστέψει -αν είναι δυνατόν- ότι εγώ μια μάνα που μεγάλωνα όλα αυτά τα χρόνια μόνη μου το παιδί μου, που το λατρεύω, που είναι σπλάχνο μου, θα έφθανα στο σημείο να κάνω αυτά τα αίσχη που περιγράφει στις μηνύσεις του. Σας ορκίζομαι ακόμη και αυτό που οι γιατροί λένε να κάνουμε στα γεννητικά όργανα ενός αγοριού, δηλαδή να αποκαλύπτουμε τη βάλανο για να μην πάθει την γνωστή σε όλους φίμωση, ούτε αυτό δεν έχω κάνει. Τόσα χρόνια δεν έλεγε το παραμικρό. Ξαφνικά έκανε 5 μηνήσεις σε 3 μήνες. Μα αυτό δεν είναι περίεργο; Ακόμη και όταν συζητήσαμε την αίτηση διαζυγίου με περιέγραφε γραπτώς σαν μία υπέροχη μάνα. Γιατί όταν πήρα νόμιμα την επιμέλεια του παιδιού και έπρεπε να μου καταβάλει διατροφή, έκανε στροφή 180 μοιρών; Τι άλλαξε»;

Στην ερώτηση πως ζείτε τώρα που βλέπετε έστω και λίγο το παιδί σας απάντησε:

«Εγώ ζω ένα δράμα. Είχα να δω το παιδί μου από τον Ιανουάριο. Από τις 22 Μαϊου κέρδισα στο δικαστήριο επικοινωνία μαζί του. Τρεις φορές την εβδομάδα. Πηγαίνω εκεί. Βλέπω το παιδί μου αλλαγμένο. Λες και το χει κάνει κάποιος ρομπότ. Εγώ η μάνα λοιπόν δεν τον πιέζω. Φεύγω. Κάνω ότι θέλει το παιδί. Εστω και αν ξέρω ότι βαθιά μέσα του με λατρεύει. Όπως με λάτρευε. Μα το είπε και η παιδοψυχίατρος. Δεν υπάρχει ίχνος κακοποίησης και ανέφερε  πως θα πρέπει να γίνει εκ νέου εξέταση κάτω από άλλες συνθήκες, καθώς εντόπισε κίνδυνο «υψηλής υποβολιμότητας». Δηλαδή ότι το παιδί μιλούσε… όντας καθοδηγούμενο. Μα τι άλλο να κάνω; Φανταστείτε μία μάνα να πηγαίνει να δει το παιδί της, να δέχεται άρνηση, να παρακολουθεί τα πάντα ο πρώην σύζυγός, και για να μην επιβαρύνει την ψυχολογία του παιδιού να σφίγγει τα δόντια και να φεύγει. Να φεύγει κλαμένη. Γιατί μπορεί το δικαστήριο να μου έδωσε επικοινωνία. Να μπορώ νομίμως να πάρω το παιδί μου Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο, αλλά να μην κάνω τίποτα. Καμία φασαρία, καμία επίμονη προσπάθεια. Δεν θα είμαι εγώ αυτή που θα μαυρίσω την ψυχούλα του. Δεν το έκανα ποτέ δεν θα το κάνω και τώρα! Ισως είμαι η σπάνια περίπτωση γυναίκας που ψευδώς έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια στο παιδί της. Έμαθα ότι υπάρχουν έντεκα άνδρες, ένας εξ αυτών από την Πάτρα που αντιστοίχως είχαν κατηγορηθεί από τις πρώην γυναίκες τους. Εμαθα δε ότι ο ένας άνδρας κατάφερε και δικαιώθηκε στα δικαστήρια. Οσα είχε καταθέσει η πρώην του ήταν ψέμα. Ετσι 2 χρόνια μετά… κατάφερε και πήρε την κόρη του. Το Δικαστήριο δε, όταν απεδείχθησαν οι συκοφαντίες της πρώην γυναίκας του… έδωσε την επιμέλεια σε εκείνον. Εγώ ήθελα για το παιδί μου να βλέπει και τους δύο γονείς. Και σήμερα στέκομαι ενώπιόν σας και θα σταθώ και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης για να αποδείξω κάτι που δεν χωρά όχι ο δικός μου νους, αλλά κανένας νους. Ότι εγώ η μάνα ασελγούσα σε ένα 8χρονο και μάλιστα από τα 6 του. Το παιδί μου θα μεγαλώσει. Και εγώ ότι και να γίνει θα τον καμαρώνω. Γιατί ξέρω ότι τότε θα μπορεί μόνος του να καταλάβει. Και να βάλει τους πάντες στην θέση του. Θα εξακολουθήσω να πηγαίνω για την επικοινωνία. Εστω και αν δεν το παίρνω. Αρκεί που τον βλέπω και ξέρω ότι είναι καλά. Αυτό θα έκανε κάθε μάνα. Αυτό θα κάνω και εγώ».