ΠΑΤΡΑ: Επαθε σοκ ο επιχειρηματίας! Κατανάλωση ρεύματος 929 ευρώ… λογαριασμός… στον Θεό!

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανοίγουν τους φακέλους των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και μένουν άναυδοι με τις χρεώσεις που βλέπουν. Η κατάσταση με τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας έχει γίνει πλέον αφόρητη και ήδη το πρόβλημα θα έπρεπε να θεωρείται ως κορυφαίας σημασίας.

Το θέμα είχε αναδειχθεί από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» εδώ και πολλές εβδομάδες, όταν στο διεθνές σκηνικό ξεπρόβαλλε το τσουνάμι που θα έφερνε στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η ασταμάτητη αύξηση στις τιμές χρονδρεμπορικής του φυσικού αερίου.

Αχαΐα - Λογαριασμοί ρεύματος: Ανοίγουν τον φάκελο και παθαίνουν «ηλεκτροσόκ» - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Το καύσιμο έχει επιλεγεί από την ΕΕ ως μεταβατικό, για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» σε οικονομία μηδενικών ρύπων. Αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλειφθεί με ταχύτατους ρυθμούς ο πάμφθηνος λιγνίτης και πλέον, το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από καύση φυσικού αερίου, να κοστίζει πανάκριβα λόγω των τεράστιων ανατιμήσεων που έχει τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΡΗΤΡΑ
Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες και επιχειρήσεις, είναι ο μηνιαίος λογαριασμός ρεύματος που πήρε χθες από την ΔΕΗ, επαγγελματίας με μικρή βιοτεχνική επιχείρηση, όπου η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι διπλάσια της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατανάλωση ρεύματος 929 ευρώ
Ρήτρα αναπροσαρμογής 1.865,37 ευρώ
Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις 458,47 ευρώ
Διαφορά 170,57 ευρώ
ΦΠΑ 178,61 ευρώ
Δήμος 39,32 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ 3.360 ευρώ