ΠΑΤΡΑ: Εντονες διαμαρτυρίες για το κρύο νερό στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

Κρύο είναι το νερό στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”, σύμφωνα με τους κολυμβητές, τους αθλητές και τους ανθρώπους των σωματείων που κάνουν χρήση της εγκατάστασης αυτής.

Όπως αναφέρουν αθλητές και μέλη των σωματείων το νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι κρύο και παρά τα παράπονα που έχουν εκφράσει προς τους διοικούντες του ΠΕΑΚ, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με επιστολή που έστειλε ο έφορος κολύμβησης της ΝΕΠ και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος  Σπύρος Χρυσανθακόπουλο σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα νερά αντί να ζεσταίνουν παγώνουν ολοένα και περισσότερο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όπως σημειώνει στην επιστολή του να απομακρύνονται τα μικρά παιδιά από το άθλημα αφού κρυώνουν και να στρέφονται σε άλλα σπορ, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο επηρεάζει, όπως είναι φυσιολογικό όλους τους αθλητές που δεν μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” κολυμπούν και κάνουν προπονήσεις σε καθημερινή βάση πάνω από 300 άτομα. Οπότε αν τα νερά είναι κρύα υπάρχει σοβαρό ζήτημα για όλο αυτό τον κόσμο.

Κι το ερωτηματικό είναι αφού η φετινή κρατική επιχορήγηση, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την διοίκηση του ΠΕΑΚ, είναι πιο υψηλή από τις περασμένες χρονιές γιατί τα νερά είναι παγωμένα και μάλιστα από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν;