ΠΑΤΡΑ: Είχε πιάσει το παιδί από τα πόδια και το χε κρεμάσει ανάποδα από το μπαλκόνι

Το ρεπορτάζ με πρωταγωνίστρια μία ακόμη γυναίκα που κακοποιείται στην Πάτρα και μάλιστα ο πρώην σύντροφός της δεν έχει συλληφθεί ούτε μία φορά, προκάλεσε, αίσθηση. Μία κινητοποίηση των αντιεξουσιαστών έξω από την Αστυνομία με στόχο να πεισθεί η Αμεση Δράση και να… δράσει, ήταν αρκετή. Η κοπέλα έχει κάνει 7 μηνύσεις στον  πατέρα του παιδιού της για βίαιη συμπεριφορά και απειλές. Μέχρι που την περασμένη Κυριακή επιχείρησε να την σκοτώσει με το αυτοκίνητό του.  Η γυναίκα τηλεφωνεί συνεχώς στην Αμεση Δράση, προφανώς όμως είναι τόσα πολλά τα επεισόδια που ακόμη και οι αστυνομικοί… το βλέπουν ως «ρουτίνα»! Ποιος όμως θα προστατεύσει αυτή την γυναίκα; Θα πρέπει να φθάσουμε στο σημείο να μετράμε την 20η δολοφονία γυναίκας στην χώρα για φέτος;

«Απ’ την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου… Με χτυπούσε και μετά έλεγε συγγνώμη κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει. Όταν ήταν το μωρό τριών μηνών, το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι… Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Μετά από τρεις μέρες μαζί του,το παιδί ήρθε με κόκκινο μάτι και μου είπε “μπαμπάς μιμί εδώ».

Η γυναίκα κατάγεται από την Τσεχία και ζει στην Πάτρα 10 χρόνια. Γνώρισε τον συγκεκριμένο άνδρα, και πριν 4 περίπου χρόνια έκανε παιδί μαζί του. Ο ίδιος το αναγνώρισε. Όταν του είπε να διακόψουν η ζωή της έγινε κόλαση. Την περιμένει έξω από το σπίτι, πηδάει από τα παράθυρα για να μπει μέσα, της φωνάζει, την απειλεί. Η ίδια καταγγέλλει πως κακοποιούσε και το παιδί: «Ήταν κακοποιητικός και με το παιδί. Το βλέπει δύο τρεις φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπεται. Την τελευταία φορά που πήγα στην εισαγγελία μου είπαν ότι δε μπορώ να κινήσω διαδικασία εναντίον του γιατί εκείνος έχει ζητήσει να ερευνηθεί το δικό μου περιβάλλον, υπονοώντας ότι εγώ το κακοποιώ! Απ’ την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου και να είμαι μαζί του. Έκανα υπομονή. Με χτυπούσε και μετά έλεγε συγγνώμη κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει. Όταν ήταν το μωρό τριών μηνών έκλαιγε ένα βράδυ και το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι και πάω και του δίνω μια σφαλιάρα στην πλάτη. Αφήνει το παιδί στο κρεβάτι και με χτυπάει. Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, μου έλεγε ότι θα μου πάρει το παιδί. Στη γειτονία άκουγαν τις φωνές» περιγράφει η ίδια.

Μάλιστα ισχυρίζεται πως μετά τις γιορτές το παιδί παρελήφθη από την ίδια με σημάδια: «Από τα Χριστούγεννα μετά από τρεις μέρες που ήταν μαζί του το παιδί ήρθε μετά με κόκκινο μάτι και μου είπε “μπαμπάς μιμί εδώ”. Κι άλλη φορά έχει έρθει με μελανιασμένα τα χεράκια του. Και μετά το εξαγοράζει με δωροσακούλες».

Δικηγόρος της νεαρής γυναίκας είναι η Ντάνα Αντωνοπούλου. Η ίδια μιλώντας στην «Π» τόνισε πως έχουν υποβληθεί ασφαλιστικά μέτρα από τα τέλη Νοεμβρίου. Επιβεβαιώνει μάλιστα πως ο πρώην σύντροφος την ενοχλεί σε καθημερινή βάση, την απειλεί και την βρίζει έξω από το σπίτι της. Το πρόβλημα με την Αστυνομία είναι το πιο σοβαρό για την ίδια. Φοβάται για την ζωή της και ζητά προστασία. Και αυτός ήταν ο λόγος που η «Πρωτοβουλία ενάντια στην Πατριαρχία» διοργάνωσε την κινητοποίηση μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού.