ΠΑΤΡΑ: “Βούτηξαν” 32.000 ευρώ σε λίγες ώρες

Νέο και μάλιστα διπλό «χτύπημα» εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες, στην Πάτρα.

Αυτή τη φορά θύματα του άνδρα που συστήθηκε ως γιατρός δημόσιου νοσοκομείο (!) της πόλης και με το πρόσχημα πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαία ατυχήματα και  χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης , αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά και κοσμήματα αξίας, ήταν μια 78χρονη και μια 84χρονη.

Ο «γιατρός» και η γυναίκα που επισκέφθηκε τα σπίτια των ηλικιωμένων, ως συνεργάτιδα του, υφάρπαξαν μέσα σε μια ημέρα συνολικά  14.900 ευρώ. Τα θύματα έχοντας πειστεί από τα λεγόμενα του «επιστήμονα» πως η ζωή των παιδιών τους βρίσκεται σε κίνδυνο,  έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους, προκειμένου να τα σώσουν (!). Έτσι η 78χρονη παρέδωσε 5.200ευρώ και η 84χρονη 3.700 ευρώ σε μετρητά και 6.000 ευρώ σε κοσμήματα.

Οι απατεώνες έδρασαν με διαφορά λίγων ωρών. Συγκεκριμένα στις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου,  ο «γιατρός» επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 78χρονη και στις 4μμ είχε μεταβεί στο σπίτι της, η συνεργάτιδα του, ενώ στη περίπτωση της 84χρονης το τηλεφώνημα έγινε περίπου στις 5.45 το απόγευμα και η παράδοση – παραλαβή των χρημάτων πραγματοποιήθηκε στις 6.10μμ. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, όπου καταγγέλθηκαν τα περιστατικά σχηματίστηκαν δικογραφίες για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.