ΠΑΤΡΑ: Ανοιξαν τον τάφο της μάνας τους… και δεν υπήρχε μέσα!

Δεν πίστευε στα μάτια της η Πατρινή Αννα Σφακιανάκη χθες το πρωί στο «Β Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας όταν στην προγραμματισμένη για χθες εκταφή της σορού της μητέρας της, άνοιξαν τον τάφο αλλά… δεν υπήρχε η μάνα της! Όπως κατήγγειλε  η μητέρα της έφυγε από την ζωή το 2017. «Στις 19-06-2017 κάναμε την ταφή της μητέρας μου στο ΄Β Νεκροταφείο Πατρών. Αντίστοιχα στις 04-10-2022, μας κάλεσαν για εκταφή, όπου και έγινε το πρώτο άνοιγμα του τάφου αλλά μας είπαν ότι η γιαγιά Διονυσία, δεν έχει λιώσει ακόμα ώστε να παραλάβουμε τα 4 αδέρφια, τα οστά της μητέρας μας από το κοινοτάφιο που την είχαμε!! Ετσι, μας έδωσαν νέο ραντεβού δεύτερης εκταφής του νεκρού μας, στις 04-04-2023, κοινοτάφιο 465. Διά σοβαρούς λόγους υγείας, (είμαι καρκινοπαθής και κινητικά εν μέρη ΑΜΕΑ, γιατί έχω κάνει χειρουργείο, αρθροπλαστική γόνατος και έχω βάλει μεταλλικά μέρη), πήρα παράταση για τελική εκταφή της μητέρας μας, για τις 16-06-2023, ημέρα Παρασκευή, δηλαδή χθες. Οπως οφείλαμε, πήγαμε στις 7.30 το πρωί στο νεκροταφείο για την εκταφή της μητέρας μας και ανοίγοντας τον τάφο, μείναμε άναυδοι γιατί μέσα στον τάφο δεν υπήρχαν τα οστά, δεν υπήρχε μέσα η σωρός της μητέρας μας»!

Η γυναίκα έπαθε σοκ! Στην κυριολεξία δεν πίστευε ότι ήταν δυνατόν να μην βλέπει τη μάνα της στον τάφο που ετάφη. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα, τον θυμό, την λύπη, το σοκ και την απόγνωσή μας. Κανείς δεν ήξερε τι είχε γίνει κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα οστά της μητέρας μας. Ένας υπάλληλος μόνο του νεκροταφείου, μας είπε ότι έγινε λάθος και την έχουν βγάλει (έχει γίνει εκταφή της) στις 04-10-2022!!

Μέχρι και χθες το απόγευμα η κυρία Σφακιανάκη δεν είχε βγάλει «άκρη» με το που βρίσκονται τα οστά της μητέρας της. «Θα κινηθώ νομικά και θα κάνουμε και τα 4 αδέρφια τις απαραίτητες κινήσεις, πρώτον ώστε να βρούμε τα οστά της μητέρας μας και δεύτερον ο κάθε υπεύθυνος στην προκειμένη να πληρώσει αυτό το μακάβριο λάθος» καταλήγει!