ΠΑΤΡΑ: Ανεμβολίαστος γιατρός παίρνει συνεχώς αναρρωτικές… για να μην του κοπεί ο μισθός

H αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας, λόγω της έλευσης ενός ακόμη -του 5ου κατά σειρά- κύματος της πανδημίας, παράλληλα με τα πολλά κενά στα νοσοκομεία, δημιουργούν τις συνθήκες μιας πρωτοφανούς πίεσης, προκαλώντας και σοβαρές αντιπαραθέσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αλλά και τον καταμερισμό ευθυνών σε επίπεδο προσωπικού.

Τα τελευταία 24ωρα η επίταξη ιδιωτών ιατρών κρίνεται ως επιβεβλημένη προκειμένου το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες καθώς πολλοί υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας αρνούμενοι να εμβολιαστούν.

Υπό το καθεστώς αυτής της πίεσης προς τους συναδέλφους τους, χθες το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαϊας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο -αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία- ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του.

Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε χθες το πρωί προς την Εισαγγελία του Α.Π.  ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται ότι «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Όπως είναι γνωστό, όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Για το θέμα, την παρέμβαση του Συλλόγου Ειδικευόμενων στον Άρειο Πάγο, έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και η 6η Υ.Πε.
Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή.