Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου: Νέα παραίτηση της ψυχολόγου

Κατά το ήμισυ φαίνεται πως επιλύεται το πολυσυζητημένο έλλειμμα σε αναισθησιολόγους στο ΚαραμανδάνειοΝοσοκομείο Παίδων.

Ειδικότερα εκ των τεσσάρων προκηρυχθεισών θέσεων για τις δύο θέσεις Διευθυντών ΕΣΥ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και οι θέσεις καλύφθησαν, πλην όμως, για τις άλλες δυο θέσεις Επιμελητών Α’ του ΕΣΥ δεν εκφράστηκε ενδιαφέρον και κηρύχθηκαν άγονες.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας «Γνώμη» με τον ασκούντα χρέη Διοικητή του Καραμανδανείου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστή Ορθοπεδικής κ. Τάγαρη, υπέβαλε ερωτήματα σε σχέση με το πότε θα αναλάβουν υπηρεσία οι δυο αναισθησιολόγοι, αν και πότε θα επαναπροκηρυχθούν οι άγονες θέσεις, και αν γνωρίζει πότε θα καλυφθεί η θέση του Διοικητή του Καραμανδανείου.

Ο κ. Τάγαρης επιβεβαίωσε ότι πρέπει άμεσα να καλυφθεί το έλλειμμα των αναισθησιολόγων διευκρινίζοντας: «Οι δυο που καλύφθησαν οδεύουν προς ΦΕΚ οπότε σύντομα θα έχουμε δυο αναισθησιολόγους στο Καραμανδάνειο και αυτό είναι προφανώς θετικό. Όσον αφορά τις άγονες θέσεις άμεσα θα συγκληθεί Δ.Σ. ώστε να συζητηθεί το θέμα επικαιροποίησης των θέσεων και ενημέρωσης της 6ης ΥΠΕ για  άμεση επαναπροκήρυξη των συγκεκριμένων άγονων θέσεων. Το πότε θα επαναπροκηρυχθούν δεν το γνωρίζω είναι θέμα υπουργικής απόφασης. Το βέβαιον είναι πως υπάρχει αναγκαιότητα αναισθησιολόγων και χρήζει άμεσης επίλυσης» . Όσον αφορά το θέμα της κενής έως τώρα θέσης Διοικητή του Καραμανδανείου, ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι θέμα κεντρικών αποφάσεων και ότι ο ίδιος ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα Διοικητή έως ότου πληρωθεί η θέση.