Πένθος για τον Δημήτρη Βακάλογλου – Την Τετάρτη η κηδεία

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Πατρέων (1989-1992), Δημήτρης Βακάλογλου. Ο Μίμης, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, ήταν ο μακροβιότερος δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων με 32 χρόνια θητεία.
Στα αξιοσημείωτα της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν η εφαρμογή του θεσμού του σχολικού φύλακα από το 2002, όταν μετά από επίμονες προσπάθειες προκηρύχθηκαν οι 90 πρώτες θέσεις εργασίας.

Ο Δημήτρης Βακάλογλου έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί Δευτέρα 25/03/2024 στα 88 του χρόνια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Τον Ιούλιο του 2023, η σύζυγός του Αλέκα είχε φύγει και αυτή από τη ζωή και πλέον θα συνυπάρχουν στη «γειτονιά των αγγέλων». Είχαν ευτυχίσει να αποκτήσουν δύο παιδιά, την Ελπίδα και το Γιώργο, αλλά και χάρηκαν τα εγγόνια τους.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρέτησε την Παιδεία ως εκπαιδευτικός, λυκειάρχης αλλά και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων. Επιπλέον, υπηρέτησε και τον αθλητισμό από τη θέση του προέδρου της Παναχαϊκής και του Αρη Πατρών.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Σβόλης, αλλά και ο ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας καθώς υπήρξε ιστορικό στέλεχός της.

Η κηδεία του Δημήτρη Βακάλογλου θα γίνει την Τετάρτη 27/03/2024, στις 12 το μεσημέρι από τον Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, ενώ η ταφή θα ακολουθήσει στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών.