Πάτρα: 54χρονη έδωσε τον νεφρό της στον γιο της- Στο ΠΓΝΠ η μεταμόσχευση

Την Δευτέρα 28/02/2022, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη.  Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας  54 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιό της ηλικίας 33 ετών,  ο οποίος έπασχε  από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, με μεγάλη  εμπειρία στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων.  

Στη μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί  του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.  Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

 Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. με ανακοίνωσή της ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού που έχει δωρίσει μητέρα στον γιο και πραγματοποιείται στο ΠΓΝΠ, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Στις 31 Ιανουαρίου είχε γίνει μεταμόσχευση νεφρού από  52χρονη μητέρα στον 27χρονο γιο της.