Πάτρα: Τι ζητάει η εστίαση για την επαναλειτουργία της – “Αγκάθι” εξωτερικοί χώροι και ωράριο

Η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαΐου ύστερα από τουλάχιστον έξι μήνες με κλειστά τα καταστήματα του κλάδου.

Το γεγονός αυτό έχει χαροποιήσει τους ανθρώπους της εστίασης, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι όλο αυτό το διάστημα σε αναστολή ή και στην χειρότερη περίπτωση, χωρίς εισόδημα.

Το ζήτημα πλέον για τον κλάδο είναι η επόμενη μέρα.  Το γεγονός ότι η εστίαση ανοίγει μόνο στους εξωτερικούς χώρους αυτό αποκλείει από μόνο ένα το 30% περίπου των καταστημάτων της Αχαΐας που δεν διαθέτει τέτοιους χώρους.

Επίσης ένα ακόμα θέμα που θα πρέπει να λυθεί σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου έχει να κάνει με το περιοριστικό ωράριο, δηλαδή μέχρι τις 11 το βράδυ.

Οι επαγγελματίες είχαν ζητήσει από την αρχή το άνοιγμα των μαγαζιών χωρίς περιορισμένο ωράριο για να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάζει και να είναι και αυτά βιώσιμα.

Εξάλλου το κλείσιμο των καταστημάτων στις 11 το βράδυ θα οδηγήσει τον κόσμο και ειδικότερα τους νέους και πάλι στα πάρκα, στις πλατείες και στους υπαίθριους χώρους. 

Τέλος, σημαντικό για την ασφαλή λειτουργία του κλάδου είναι να δοθεί προτεραιότητα στην εμβολιαστική διαδικασία στους εργαζόμενους των καταστημάτων.

Στην εστίαση περιμένουν εγκαίρως τους κανόνες και τα πρωτόκολλα της λειτουργίας τους, με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους.