Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της “μάνας” των παιδιών – Συγκίνηση σε όλη την πόλη

Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία της συνταξιούχου δασκάλας, Παναγιώτας Λάζαρης, της γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στην ανατροφή εκατοντάδων παιδιών της Πάτρας, μέσω του ιδρύματος που η ίδια δημιούργησε, τη «Φωλιά του Παιδιού».

Επί πενήντα και πλέον χρόνια, η «μάνα» όλων των παιδιών που για διαφορετικούς λόγους δεν γνώρισαν γονείς ή οικογένεια, άνοιξε απλόχερα την αγκαλιά της, δίνοντας σε περισσότερα από 200 παιδιά τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη.
Αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε μία μεγάλη «φωλιά» για κάθε παιδί που είχε ανάγκη. Τα ανέθρεψε χωρίς να τους λείψει τίποτε, έγινε η πραγματική τους οικογένεια και δεν τα εγκατέλειψε ποτέ. Έφευγαν από την ασφάλεια της αγκαλιάς και της θαλπωρής που τους προσέφερε με ανεξάντλητη αγάπη, μόνο ότι ήταν έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους.

Η μεγάλη της χαρά και ηθική ανταμοιβή, όταν τα έβλεπε μορφωμένα, παντρεμένα και κοινωνικά αποκατεστημένα. Τους αφιέρωσε τη ζωή τους σαν εθελόντρια, ξαγρύπνησε στο προσκεφάλι τους κάθε φορά που αρρώσταιναν, χαιρόταν με τις επιτυχίες τους και ήταν πάντα δίπλα τους, στις δύσκολες στιγμές τους.

Μία μάνα, παραπάνω και από πραγματική μάνα!.. Ένας άνθρωπος γλυκός, μια σύγχρονη ηρωίδα που δεν επιδίωξε ποτέ δημοσιότητα, προβολή και επιβράβευση, αλλά ήθελε πάντα να προσφέρει καρτερώντας το χάδι και τη στοργή των παιδιών, αλλά και των εγγονιών της. Η «Φωλιά του Παιδιού» στεγάζονταν στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Γκότση.


H Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη Υγείας του ΚΙΝΑΛ Δυτικής Ελλάδας Κατερίνα Γρ. Σολωμού «αποχαιρετά» την «μάνα» των παιδιών της Πάτρας, την Παναγιώτα Λάζαρη αναφέροντας τα εξής: «Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό αποχαιρετώ την Παναγιώτα Λάζαρη.
Μια μάνα που αγκάλιασε, μεγάλωσε και αγάπησε τόσα παιδιά, τον Σταύρο, τον Άρη, τον Θανάση, τον Ζαχαρία, τη Μέλπω…
Μια μάνα που δεν τα γέννησε η ίδια, αλλά που τους αφιέρωσε τη ζωή της, δημιουργώντας μια «φωλιά αγάπης».
Μία μάνα που με αγωνία πάλευε για το μέλλον τους, που τα δίδαξε αρχές και αξίες.
Κι έγινε γνωστή στην κοινωνία μας για την ανιδιοτέλειά της, τους μόχθους της, την απέραντη καλοσύνη της και την αθόρυβη αλλά τόσο θαυμαστή πορεία της.
Είχα την τύχη να την γνωρίσω από μικρό παιδί και πάντα θα μείνει στην καρδιά μου, σαν ένας άγγελος…
Καλό ταξίδι, αξιοσέβαστη «μάνα»….»