Πάτρα: Πυρπόλησε αυτοκίνητο και «πιάστηκε» από κάμερα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο, στο οποίο φαίνεται νεαρός να προσεγγίζει αυτοκίνητα και να πυρπολεί ένα από αυτά, σε συνοικία της Πάτρας. Το βίντεο ντοκουμέντο με τον εμπρηστή αναρτήθηκε από χρήστη του tik tok.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί καρέ–καρέ από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή κοντά τις εγκαταστάσεις του πρώην ΑΤΕΙ Πατρών. Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να προσεγγίζει πεζός σταθμευμένα οχήματα, να σταματά σε ένα από αυτά και να του βάζει φωτιά…

Στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο, αμέριμνος με ποδήλατο(!). Από τη μέχρι τώρα έρευνα που έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά προκλήθηκε με τη χρήση οινοπνεύματος και σπίρτων που ο εμπρηστής πέταξε στο εσωτερικό του οχήματος, αφού νωρίτερα είχε σπάσει το παράθυρο. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης επί της οδού Αλοννήσου 110, στο σημείο έσπευσε όχημα της ΠΥ, ωστόσο η φωτιά είχε κατασβεστεί από κατοίκους προ της αφίξεως του.

Ξαφνιασμένος φέρεται να δήλωσε στα στελέχη του Ανακριτικού ο ιδιοκτήτης του οχήματος, καθώς δεν είχε προηγούμενα με κάποιον, ούτε είχε δεχθεί απειλές.

Το βίντεο έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται καθαρά. Είναι απορίας άξιο πάντως το γεγονός πως ο νεαρός κινείται σε μια γειτονιά πρωινές ώρες, επιλέγει ως φαίνεται τυχαία να κάψει ένα αυτοκίνητο, χωρίς να έχει λάβει μέτρα «κάλυψης». Στην κατοχή της η Πυροσβεστική έχει και δεύτερο βίντεο.