Πάτρα: Ξανά στους δρόμους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στην Πάτρα πραγματοποιείται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριo στην Πλατεία Γεωργίου.

Συμμετέχουν φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και φορείς.

εταξύ άλλων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν η ΕΛΜΕ Αχαΐας γνωστοποίησε τα εξής:

Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών οι  οποίες εδώ και τρεις εβδομάδες και στην πόλη μας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση  της Ν.Δ. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί. Έχει ήδη απορριφθεί! Ως  εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε στο πλάι των μαθητών μας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια  κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την  ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.  

 Είμαστε αποφασισμένοι και εμείς και οι μαθητές μας να μη σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε  προσπάθειες τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Ως εκπαιδευτικοί δεν δείχνουμε ανοχή στον  αυταρχισμό στα σχολεία μας! Απειλές σε γονείς για καταγραφή απουσιών μαθητών που  αγωνίζονται, αστυνομική παρουσία σε σχολείο της πόλης μας , διευθυντές να “φυλάνε” τα σχολεία  από τα ξημερώματα, είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα που καταγράφονται τις τελευταίες  εβδομάδες!  

Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις του Υπουργείου και των διευθύνσεων! Η θέση μας είναι στον  κοινό αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας που σύσσωμη εναντιώνεται στην προσπάθεια της  κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!  

 Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων μας δείχνουν τον δρόμο! Συνεχίζουμε  να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές μας! 

Την Πέμπτη, 11:30’ διαδηλώνουμε στην πλατεία Γεωργίου μαζί με μαθητές- φοιτητές!  Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας προετοιμάζοντας απεργιακή απάντηση στις 28/2!