Πάτρα: Μέσα σε ένα 24ωρο«γέμισε» μια κλινική με εισαγωγές για covid!

Μία από τις πιο δύσκολες εφημερίες των τελευταίων μηνών ήταν αυτή του περασμένου Σαββάτου για το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί 64 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού και 44 ύποπτα, με τις καινούριες εισαγωγές ασθενών να αγγίζουν τις 22(!).
Αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει και έκτη κλινική κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ, η οποία επί της ουσίας «γέμισε» από τις νέες εισαγωγές σ’ ένα μόνο 24ωρο.
Η πίεση που προκαλέσει στην Αχαΐα η παραλλαγή Όμικρον με τη ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων αντανακλά πλέον στον αριθμό των νοσηλειών, οι οποίες και στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας χθες έφθασαν τις 191, εκ των οποίων 21 στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 54 ασθενείς στις κλινικές και 8 στις ΜΕΘ, ενώ στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 111 ασθενείς στις κλινικές, τέσσερα περιστατικά στην Παιδιατρική, ένα στη ΜΑΦ και 13 στις ΜΕΘ Covid19.
Αντίστοιχα, ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους καθώς επιβεβαιώνουν τον υψηλό δείκτη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στην Πάτρα. Ειδικότερα μόνο χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας έγιναν 486 έλεγχοι εκ των οποίων τα 81 δείγματα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, δηλαδή περίπου το 17%.