Πάτρα: Θρήνος για τον Βασίλη Τζόλα

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τζόλας, επί σειρά  ετών Πρόεδρος των Τραπεζικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από μάζη με ασθένεια.Γεννήθηκε το 1949 στην Πάτρα και τελείωσε το 3ο Λύκειο Πατρών.

Υπήρξε διακεκριμένος αθλητής της ΠΓΕ στα 100μ. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Υπήρξε πλέον των 35 ετών Πρόεδρος των Τραπεζικών Υπαλλήλων και εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ Νομού Αχαΐας. Υπήρξε Πρόεδρος του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού κέντρου Πάτρας, όπου επί προεδρίας του καθιερώθηκε η γιορτή της σαρδέλας με συναυλία της Γλυκερίας, Μπάμπη Τσέρτου, Γκολέ κλπ.

Ήταν διοργανωτής παντραπεζικών αιμοδοσιών από το 1985 έως σήμερα. Επίτροπος στον Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών. Πρόεδρος ομάδων σκακιού Α΄ Εθνικής και Μπριτζ με πολλές διακρίσεις ατομικές και ομαδικές, διετέλεσε δε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Μέλος του Ορφέα Πατρών και μετέπειτα της τετράφωνης ανδρικής χορωδίας Παντανάσσης ως βαθύφωνος.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Τζόλα με την οποία απέκτησε δύο παιδιά τον Γιώργο (δικηγόρο) και την Ευγενία (φιλόλογο), ενώ απέκτησε και δύο εγγόνια τον Διονύση και την Ελένη.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 09/02, ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Παντανάσσσης και η ταφή στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας.