Πάτρα: «Εφυγε» ο αγαπητός εκδότης – Σήμερα η κηδεία του Ηρακλή Σίψα

Ηταν ένας ευχάριστος άνθρωπος και δραστήριος ως επιχειρηματίας ο εκδότης Ηρακλής Σίψας, που έφυγε από τη ζωή χθες, Τρίτη 19/03/2024.

Ο εκλιπών δραστηριοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης στις κατασκευές και ακολούθως μεταπήδησε στον εκδοτικό χώρο, ιδρύοντας τα «Σπορ της Νοτιοδυτικής Ελλάδας» και λίγο αργότερα τις «Πατρινές Ωρες».

Οι δύο εφημερίδες του πρόσφεραν τη δυνατότητα να θητεύσουν εκκολαπτόμενοι συνάδελφοι που εξελίχθηκαν σε ικανούς σκαπανείς της δημοσιογραφίας. Ειχε αυτό το προτέρημα ο αγαπητός Ηρακλής. Πρόσφερε ευκαιρίες. Κάπως έτσι συνεργάστηκαν μαζί του οι Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Γιαννουλάκης, Κώστας Ρηγόπουλος, Ηλίας Λογαράς, Γαβρίλης Τζουγανάτος, Γιώργος Καρατζάς, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Γερογιάννης, Σωτήρης Παπανδρέου και η αφεντιά μας στα χρόνια τα σύμπραξης του Ηρακλή Σίψα με την «Πάτρα Σπορ» του αείμνηστου Βαγγέλη Σωτηρόπουλου.

Από εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του ‘80 «κρατάμε» την αδελφική φιλία του Ηρακλή Σίψα με τον αμαλιαδαίο επιχειρηματία και ισχυρό παράγοντα της ΑΕΚ Πέτρο Λάγο, που αποτελούσε το δεξί χέρι του ηγέτη της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλου. Ηταν μια φιλία που ξεπερνούσε πράγματι τα αδερφικά όρια και για αυτό τη μνημονεύουμε.

Στη σύζυγό του Μαρία και στα παιδιά του αγαπητού Ηρακλή ευχόμαστε κάθε εξ ύψους παρηγοριά στον πόνο τους.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στο Μπεγουλάκι Πατρών.