Πάτρα: «Εσπρωχνε» ναρκωτικά σε φοιτητές – Τον προμήθευε ο αδελφός του!

Σήμερα Πέμπτη 1/02/2024, θ’ απολογηθούν στον ανακριτή Πατρών, ο 22χρονος γεωργιανός φοιτητής και ο 25χρονος αλβανός που κατηγορούνται για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σε βάρος τους μετά τη σύλληψή τους την Κυριακή από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Το αλισβερίσι των ναρκωτικών γινόταν με «έδρα» το δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, όπου διέμενε ο 22χρονος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος και στο οποίο βρέθηκαν 80γρ. χασίς. Στο χώρο είχε πρόσβαση και ο 25χρονος αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, διέθετε κλειδί του δωματίου, στο οποίο μπαινόβγαινε έχοντας το ελεύθερο. Μαρτυρίες θέλουν να επισκεπτόταν το χώρο ακόμα και σε διάστημα κατά τα οποία ο 22χρονος βρισκόταν εκτός Πατρών. Ο ίδιος έμενε πλησιον του ΑΕΙ, σε γκαρσονιέρα στη Μαγούλα, εκεί όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκε 1.100 γραμμάρια κάνναβης, 2.350 ευρώ και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε περισσότερες από 100 ανέρχονται οι αγοραπωλησίες της ναρκωτικής ουσίας και το πελατολόγιο των διακινητών κατά κύριο λόγο ήταν φοιτητές. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 20 χρήστες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Εκτιμάται πως η διακίνηση εντός του Πανεπιστημίου γινόταν τουλάχιστον την τελευταία διετία και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο αδελφός του 25χρονου αλβανού, εκείνη την περιόδο, είχε συλληφθεί μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή τους, στα Σελιανίτικα για μεταφορά ναρκωτικών κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα καθώς στο αυτοκίνητό τους είχε βρεθεί ποσότητα κάνναβης.

Οι ημερήσιες σχεδόν αναφορές προερχόμενες από το δελτίο αστυνομικών συμβάντων, που αφορούσαν σε συλλήψεις για κατοχή κάνναβης, με τους συλληφθέντες να είναι κυρίως νεαρά άτομα που φοιτούν στο ΑΕΙ, σε συνδυασμό με πληροφορίες ήταν αρκετά για να «ενεργοποιήσουν» τις κεραίες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας. Η έρευνα τους οδήγησε στην ταυτοποίηση του γεωργιανού και του αλβανού  με την υπόθεση να «δένεται» έπειτα από τετράμηνη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους.