Πάτρα: Δεν τα κατάφερε ο 2χρονος – Ο μικρός Γιώργος θα σώσει άλλους – Οι γονείς δωρίζουν τα όργανα του

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτών των γονέων. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον μικρό τους Γιώργο. Ο Γιώργος είναι ένας μικρός άγγελος σε μια δύσκολη αποστολή. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σώσει άλλους συνανθρώπους μας». Με αυτά τα λόγια και με σπασμένη φωνή, ο Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου μίλησε  για την απόφαση των γονιών του 2χρονου Γιώργου από το Αγρίνιο να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους ώστε να βοηθήσουν άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο μικρός Γιώργος νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν κατάπιε αντικείμενο με αποτέλεσμα να φράξουν οι αεραγωγοί του και να υποστεί καρδιακή ανακοπή. Έγιναν προσπάθειες ανάταξης της καρδιακής λειτουργίας, κάτι που επιτεύχθηκε. Όμως η ανακοπή αυτή του προκάλεσε πολύ σοβαρή βλάβη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Σήμερα το πρωί μετά από συζήτηση που είχαν οι γονείς με τον Ανδρέα Ηλιάδη αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Γιώργου.

O Ανδρέας Ηλιάδης.

«Τα έδωσαν με πολύ αγάπη» λέει ο κ. Ηλιάδης και μας περιγράφει την συγκινητική στιγμή, μην μπορώντας και ο ίδιος να κρύψει την φόρτισή του: «Με αγκάλιασε η μητέρα και μου είπε “πρέπει τώρα να σώσουμε άλλα παιδάκια”. Το είπε αυτό, εκείνη την στιγμή που της είπα πως δεν κατάφερα να σώσω το παιδί της και της ζήτησα να βοηθήσει άλλα παιδιά. Ούτε στο χειρότερό του όνειρο δεν πρέπει κάποιος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχουμε δωρεά οργάνων σε τέτοια ηλικία και ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, με το νοσοκομείο να είναι έτοιμο να δεχθεί ομάδες που θα έλθουν ώστε να παραλάβουν τα όργανα του μικρού Γιώργου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έρθουν ομάδες και από το εξωτερικό, καθώς όπως είπαμε και παραπάνω είναι σπάνιο να γίνεται δωρεά οργάνων σε τόσο μικρή ηλικία.

Ολοκληρώνοντας ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων τόνισε πως σήμερα, θα πρέπει όλη η Ελλάδα να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους γονείς.