«Πάρτε πίσω το ωράριο που οδηγεί τον κόσμο στα κορωνοπάρτι»

Τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις στα υπαίθρια στέκια που ξεκινούν από τις 11 το βράδυ και μετά είναι που ανησυχούν την εστίαση και τον κόσμο του κλάδου για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ο κόσμος της εστίασης πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις αυτές αν συνεχιστούν και δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από την πολιτεία, τότε θα οδηγήσουν στην διασπορά που θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τον κίνδυνο ενός επερχόμενου lockdown.

Το νέο υπαίθριο στέκι της νεολαίας φαίνεται ότι είναι πλέον η πλατεία κάτω από την Παντάνασσα. Το βράδυ της Δευτέρας για ακόμα μία φορά γινόταν ο χαμός, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Η στάση του ιδιοκτήτη της Τρελής Ροδιάς που δεν δίστασε να ανακοινώσει την παύση της λειτουργίας της επιχείρησης του για τη φετινή χρονιά βλέποντας αυτό που γινόταν μπροστά από το κατάστημα του, αντιστοιχεί στο πώς βλέπει η πλειοψηφία του κόσμου της εστίασης το όλο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο είναι ένας. Να αρθεί το περιοριστικό μέτρο της λειτουργίας των μαγαζιών που αναγκάζονται και κλείνουν στις 11 το βράδυ.

«Το έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές. Η πολιτεία θα πρέπει να πάρει πίσω το μέτρο αυτό του περιοριστικού ωραρίου γιατί ωθεί τον κόσμο στις κορωνοσυγκεντρώσεις που αποτελούν υγειονομική βόμβα. Τα καταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν έως τις 2 το βράδυ για να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάσει στα μαγαζιά οργανωμένα, με μέτρα προστασίας και όχι άναρχα».