Ο Σπ. Σκιαδαρέσης έριξε τη “βόμβα” για τον Δήμο Πατρέων – “Είμαι στρατιώτης, μπορώ και… στρατηγός”!

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Πολιτείας» για τις συναντήσεις και διαβουλεύσεις Α. Σκαρμέα, Γ. Ρώρου και άλλων στελεχών από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, που κάθισαν στο τραπέζι υπό την πεποίθηση ότι χρειάζεται μια διευρυμένη «συμμαχία» για τον Δήμο Πατρέων, και ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Σκιαδαρέσης έριξε τη δική του «βόμβα».

Το έκανε μιλώντας ραδιοφωνικά στην εκπομπή του Γιώργου Καρβουνιάρη (Ράδιο Γάμμα) όπου έθεσε τον εαυτό του διαθέσιμο ακόμα και για τις δημοτικές εκλογές και από θέση επικεφαλής, λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση: «εγώ είμαι ένας στρατιώτης αλλά ένας στρατιώτης θα πρέπει και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει και τα ηνία. Να γίνει από στρατιώτης… στρατηγός.

Εγώ είμαι εδώ, παρών, για να βοηθήσω ώστε να αλλάξει η περιοχή μου προς το καλύτερο. Δεν μπορώ να βλέπω την Πάτρα να μαραζώνει. Μιλάμε για ένα κομβικό σημείο, θέλω την Πάτρα ‘αρχόντισσα’».

Είπε επίσης ότι «αυτό που εισπράττω εγώ από την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σχήμα που να εμπνέει τους πολίτες για να αλλάξει αυτή η 9χρονη κατάσταση που δυστυχώς επικρατεί στον Δήμο Πατρέων, έναν Δήμος ‘φιλέτο’ ως τρίτος Δήμος της Ελλάδος, που όμως είναι στις τελευταίες θέσεις στο επιχειρηματικό πλαίσιο, αλλά και επισκεπτών. Για μένα, δεν υπάρχει ένα σχήμα που να μπορέσει να κάνει ‘κλικ’ στους πολίτες για να ανατραπεί ένα κατεστημένο που πάει ‘πίσω’ την πόλη και δεν της αξίζει κάτι τέτοιο». Για να σημειώσει με νόημα πάντως: «Μέχρι τον Οκτώβριο έχουμε πολιτικό και χρόνο, και… χρώμα, για να ανατραπεί».

Είναι πάντως φανερό ότι ο Δήμος Πατρέων έχει αρχίσει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου, όπως ξεκάθαρα διατυπώθηκε, και του κ. Σκιαδαρέση. Αν και φυσικά ο ίδιος φρόντισε διευκρινιστικά να μην απορρίψει το σενάριο της συνέχισης παραμονής του στο τοπίο της Περιφέρειας, εάν δηλαδή δεν του ζητηθεί – προταθεί να προχωρήσει για τον Δήμο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «υπηρετώ τον θεσμό της αυτοδιοίκησης στον δεύτερο βαθμό με ζήλο και είμαι έτοιμος τον ερχόμενο Οκτώβριο να κριθώ από τους συμπολίτες μου κι αν το επιθυμούν να συνεχίσω ή να πάνω σπίτι μου συνεχίζοντας την δουλειά μου ως Εκπαιδευτικός, την οποία φυσικά όχι ότι έχω εγκαταλείψει». Πρόσθεσε όμως ότι ο β΄ βαθμός αυτοδιοίκησης «σχετίζεται καθαρά με το κεντρικό πολιτικό σύστημα, άρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι αν δεν τελειώσουν πρώτα οι Εθνικές εκλογές».

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Σημειωτέον ότι τόσο οι πρωτοβουλίες των κ.κ. Σκαρμέα και Ρώρου, όσο όμως και η τωρινή παρέμβαση του κ. Σκιαδαρέση, έρχονται να συμπληρώσουν ένα παζλ αυξημένου ενδιαφέροντος και για το δημοτικό τοπίο στην Πάτρα, στον απόηχο, όπως και πάλι η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει πριν από μερικά φύλλα της, δύο δημοσκοπήσεων που είχαν παραγγελθεί σε εταιρεία της Αθήνας από τοπικούς αυτοδιοικητικούς του α΄ βαθμού (νυν και πρώην εκλεγμένους) και οι οποίες αποσκοπούσαν στο να καταγραφούν οι γνώμες πολιτών.

Οι δημοσκοπήσεις εμπεριείχαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αλλά και ονόματα όπως των κ.κ. Σκαρμέα, Σκιαδαρέση, Χρ. Μπακαλάρου κ.α., τα οποία – αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας – φάνηκε να καταγράφουν θετική απήχηση στους πολίτες, με τον νυν Δήμαρχο Κ. Πελετίδη όμως να διατηρεί την υπεροχή του.

Βέβαια, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί, (όπως άλλωστε είχαμε τονίσει και στο αρχικό μας δημοσίευμα), ότι οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να έγιναν αρχές Δεκεμβρίου, όταν ακόμα δεν είχε καταγραφεί το δημοσκοπικό αποτύπωμα των κ. Β. Αϊβαλή αλλά και Κ. Σβόλη.