Ο Πελετίδης οργανώνει νέα πορεία για το τρένο! Από την Πλ. Γεωργίου μέχρι το Ρίο

Σήμερα (7/10) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με αντιπροσώπους των Συλλόγων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή για την υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις απαντήσεις που έχει λάβει στην επιστολή που απηύθυνε προς τον Πρωθυπουργό και τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν απαντήσει ότι στηρίζουν το αίτημα της πόλης, ο ΣΥΡΙΖΑ (με επιστολή του Συντονιστή της Ν.Ε. Αχαΐας, κ. Μ. Σιδηρόπουλου), το ΚΚΕ (με επιστολή του Γ.Γ., κ. Δ. Κουτσούμπα και με κοινοποίηση της Αναφοράς που έχει κάνει το κόμμα για το θέμα στη Βουλή), καθώς και η Ελληνική Λύση (με την κοινοποίηση Ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Κ. Βελόπουλος στη Βουλή).

Δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα, ο Πρωθυπουργός, καθώς και τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 23 Οκτώβρη, μεγάλη κινητοποίηση, με πορεία από την πλατεία Γεωργίου έως το Ρίο, με αιτήματα την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι της Πάτρας, καθώς επίσης, την απόδοση της έκτασης του Ριγανόκαμπου στην πόλη, για τη δημιουργία του μεγάλου Ανατολικού Πάρκου.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των Συλλόγων, την Κυριακή 16 Οκτώβρη το πρωί.