Ο Πατρινός παραγωγός κρασιού… που “πιάστηκε” με αρχαία! Πώς τον “έκαψε” η γυναίκα του

Οινοποιός και αρχαιοκάπηλος! Μαζί και τα δύο. Ο πολύς κόσμος στην  Πάτρα τον γνωρίζει ως οινοποιό, αλλά, όπως αποδείχθηκε, στον… ελεύθερο χρόνο του μάζευε και αρχαία!

Η γυναίκα του, που δεχόταν απειλές από τον σύζυγό της, κατέφυγε στην Αστυνομία και τον «έκαψε», αφού σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στον ίδιο και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν αρχαία της Μυκηναϊκής εποχής και των Ελληνιστικών χρόνων.

Η καταγγελία έγινε προχθές, χωρίς η σύζυγος να γνωρίζει ότι ο 57χρονος ασχολείτο με το «σπορ» της αρχαιοκαπηλίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας σε έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος, κοντά στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής Ταραμπούρα, τον εντόπισαν και ήλεγξαν το αυτοκίνητό του. Στο πορτμπαγκάζ βρέθηκαν πήλινα κομμάτια από αμφορείς της Μυκηναϊκής εποχής, αρχαία νομίσματα κι ένας αμφορέας της περιόδου των Ελληνιστικών χρόνων. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ πέρασαν χειροπέδες στον 57χρονο οινοποιό και τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας, ενώ χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Πρόκειται για γνωστό επαγγελματία της  Πάτρας, που είχε συνεργασία με ταβέρνες, καταστήματα εστίασης και μίνι μάρκετ της  Πάτρας, όπου διαθέτει κρασί δικής του παραγωγής.

Στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει πάλι τις διωκτικές αρχές. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν δικαιολογήθηκε ότι βρήκε τα αρχαία όλως τυχαίως στα… σκουπίδια, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν αντικείμενα αξίας.

Κατασχέθηκαν ένας μικρός αμφορέας της Ρωμαϊκής Περιόδου, τέσσερα θραύσματα αγγείων της Μυκηναϊκής Περιόδου, δυο μπρούτζινα νομίσματα οξειδωμένα, ένα δαχτυλίδι Βυζαντινών Χρόνων, ένας μεταλλικός σουγιάς, ελβετικό πολυεργαλείο, και μια μεταλλική σφαίρα. Σε κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν 1.050 ευρώ, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 495 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο όπου εντοπίστηκαν τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.