Ο πασίγνωστος Φωτογράφος Γιάννης Κοτσίδης στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Σε ένα αποκλειστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο φημισμένος Γιάννης Κοτσίδης, φωτογράφος διαφημιστικών, Μόδας-Studio, Glamorous Γάμων-Bάπτισης, αλλά και σύγχρονου Nightlife, μίλησε στους σπουδαστές του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την επαγγελματική φωτογράφιση και τoν χώρο της φωτογραφίας.

Ξεκινώντας από τα βασικά…

«Μια επαγγελματική  φωτογράφιση χρειάζεται τα ανάλογα props. Σημαντικό ρόλο έχει ο σταθερός φωτισμός, ο ήλιος, εφόσον η φωτογράφιση διαδραματίζεται σε εξωτερικό χώρο, τα flash, τα back lights, όπως και το φόντο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός του φωτογράφου θα πρέπει να αποτελείται από φώτα, τρίποδα, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα, όπως επίσης και από drone», τονίζει ο κ. Κοτσίδης, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργική ικανότητα που πρέπει να αναπτύσσει ένας επαγγελματίας φωτογράφος.

Η αισθητική και δημιουργική ικανότητα είναι εξίσου σημαντική με την γνώση και την τεχνική, διότι στο τέλος η φωτογραφία θα πρέπει να φαίνεται καθαρά, να αναδείχνει το προϊόν ή την υπηρεσία, να υπάρχει αίσθηση και να δημιουργεί μια ανάγκη.

  • Μάθε τα πάντα για τη Φωτογραφία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο της Χρονιάς, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με προνομιακά δίδακτρα.

Ο χώρος της διαφημιστικής φωτογραφίας

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, μια εποχή με υψηλές εναλλαγές του τρόπου και των μέσων διαφήμισης, όλο και περισσότεροι φωτογράφοι ασχολούνται με το πεδίο της διαφημιστικής  φωτογράφισης, παρέχοντας πληθώρα concept, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς φωτογραφιών για προϊόντα, χώρους ή  πρόσωπα. Η διαφημιστική φωτογράφιση, όπως αναφέρει ο Γιάννης Κοτσίδης, είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για μια επιχείρηση, διότι φανερώνει την εταιρική της ταυτότητα, βοηθά στην προώθηση του marketing και συνεπώς στην αύξηση πωλήσεων.

«Ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, γίνεται και η αντίστοιχη διαφημιστική φωτογράφιση, σε προϊόντα, ρουχισμό, φαγητό, εστιατόρια, nightlife κλπ. Επιπλέον, οι φωτογραφίες αυτές, δημοσιεύονται σε social media, websites, διαφημιστικές καμπάνιες, πορτοφίλια εστιατορίων, ξενοδοχείων και χώρων εκδηλώσεων, σε αφίσες και περιοδικά, στην τηλεόραση κ.λ.π.», υπογραμμίζει ο κ. Κοτσίδης.

Διαχείριση πελατών: Το κλειδί για μια επιτυχημένη επιχείρηση

Οι σπουδαστές Φωτογραφίας, Γραφιστικής και 3D Animation του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 που παρακολούθησαν το σεμινάριο, ενημερώθηκαν επίσης  για το χτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ του φωτογράφου και του πελάτη. Όσο σημαντική και αν είναι η φωτογραφική ικανότητα ενός επαγγελματία φωτογράφου, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ικανότητά του να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών του, να κατανοεί τις ανάγκες τους, τις φωτογραφικές τους επιθυμίες, για να μπορεί να χτίσουν μια σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εκτίμησης, η οποία θα αποβεί επωφελής και για τις δυο πλευρές.

«Συνέπεια, σταθερότητα και επαγγελματισμός, είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στο να κερδίσεις επιπλέον πελάτες», αναφέρει ο φωτογράφος Γιάννης Κοτσίδης, τονίζοντας πως για να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη των πελατών του, θα πρέπει να είναι σωστός απέναντι τους.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στη διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς διοργάνωσε δεκάδες webinars, με στόχο την περαιτέρω κατάρτιση των σπουδαστών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών , μέσα από την πλατφόρμα Microsoft Teams.

Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου της Χρονιάς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά πασίγνωστους επαγγελματίες, με διεθνή καριέρα και να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις!

Μάθετε περισσότερα για τα προνόμια της φοίτησης στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!