Ο ΔΕΔΔΗΕ άφησε οικογένεια χωρίς ρεύμα για ένα… χαρτί

Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς καν να οφείλονται χρήματα για απλήρωτους λογαριασμούς ή λογαριασμό ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα από νοικοκυριά επικαλούμενος λήξει του ηλεκτρολογικού σχεδίου!

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιούνη, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα από διαμέρισμα που διαμένει ξενοδοχοϋπάλληλος εργαζόμενη με τη μητέρα της στην Αγυά Πάτρας, αφήνοντάς την όλο το Σαββατοκύριακο χωρίς ρεύμα! Εκεί φτάνει η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που υλοποιούν διαχρονικά οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., που ακόμη και για ένα χαρτί (!) αφήνουν λαϊκά σπίτια χωρίς ρεύμα, για ολόκληρες μέρες.

Όπως κατήγγειλε η ξενοδοχοϋπάλληλος, Βούλα Τσαπάλου, η ίδια, παρά το πρώτο σοκ που υπέστη, έκανε ότι μπορούσε από την Παρασκευή που στις 11 π.μ. της έκοψαν το ρεύμα, μπροστά και στο Σαββατοκύριακο, για να λύσει το “πρόβλημα”.

Έτσι, βρήκε ηλεκτρολόγο μηχανικό παρά ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος, φτιάχτηκε το σχέδιο του διαμερίσματος και το κατέθεσε ηλεκτρονικά στον ΔΕΔΔΕΗ (αίτημα Α/Α 2612850), στην αρμόδια υπηρεσία της Πάτρας, τονίζοντας ότι στο σπίτι της έχει τη μητέρα της με προβλήματα υγείας και παρά την απάντηση ότι αυτό καταχωρήθηκε, παραμένει χωρίς ρεύμα από την Παρασκευή το πρωί και τουλάχιστον ως τη Δευτέρα!

«Τρέχουμε να φορτίσουμε ακόμη και τα κινητά μας δεξιά και αριστερά» σημειώνει η καταγγέλουσα προσθέτοντας: «Το 2023 για ένα χαρτί, απροειδοποίητα, χωρίς ίχνος ευαισθησίας αφήνουν σπίτια χωρίς ρεύμα. Τρέξαμε κάναμε τα πάντα, πληρώσαμε και 100ευρώ που έτυχε να τα έχω για να φτιάξουμε το σχέδιο διαμερίσματος και τίποτα δεν έγινε. Το βράδυ είμασταν με τα κεριά και τις λάμπες».

Η οικογένεια αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα, αφού είναι αναγκασμένη ουσιαστικά να μετακομίσει αλλού, ενώ “καίει” το ερώτημα τι μπορούσε να έχει συμβεί αν στο σπίτι υπήρχε άτομο με οξυγόνο ή άλλο σοβαρό ζήτημα υγείας.