Ο γιος Γιάννης έπιασε τη χήρα να πουλάει το σπίτι στο Λας Βέγκας

Σε παζλ για δύσκολους λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα ενάμιση χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια για την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του και το μοίρασμά της.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ο γιος του δημοσιογράφου-εκδότη Γιάννης Τράγκας κατέθεσε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών ως μηνυτής-μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεσή του φέρεται να «καίει» τη Μαρία Καρρά για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, αφού, εκτός των όσων κατέθεσε, παρέδωσε στις εισαγγελικές αρχές και έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία για όσα επικαλέστηκε. Σε αυτά περιλαμβάνονται η λίστα των εξόδων με τα οποία έχει επιβαρύνει την κληρονομιά η χήρα του εκλιπόντος, αλλά και έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πούλησε ακίνητα στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο η ίδια αρνιόταν κατηγορηματικά.

Η Μαρία Καρρά μέσω των δικηγόρων της φέρεται να εμμένει στη νομιμοποίηση της κληρονομιάς από την ίδια και τον μεγάλο γιο του Γιώργου Τράγκα, χωρίς σε αυτή να συμπεριληφθούν τα ακίνητα της Αμερικής. Κάτι που δεν δέχεται για κανέναν λόγο ο Γιάννης Τράγκας, ο οποίος επιθυμεί να γίνουν όλα by the book και σύμφωνα με τον νόμο, γι’ αυτό άλλωστε φέρεται να συμπεριέλαβε στον φάκελο και όλη την αλληλογραφία «πίεσης» από την πλευρά Καρρά.

Στον φάκελο που κατέθεσε στις Αρχές περιέχονται τα στοιχεία που του έδωσαν οι δικηγόροι στις ΗΠΑ για τα ακίνητα στην Αμερική, αλλά και μια λίστα εξόδων με τα οποία έχει επιβαρύνει την κληρονομιά η τελευταία σύζυγος του πατέρα του. Αυτή που μαζί με τους δικηγόρους της σε Μονακό και Παρίσι προσπαθεί και επιμένει, σύμφωνα με τον Γιάννη Τράγκα, να υπογράψουν από κοινού τη νομιμοποίηση της κληρονομιάς χωρίς να συμπεριληφθούν σε αυτή τα ακίνητα της Αμερικής.

tragkas_in__3_
Το ακίνητο στο Λας Βέγκας, το οποίο πουλήθηκε από τη Μαρία Καρρά αντί 804.000 δολαρίων

Μάλιστα σε ό,τι αφορά την επιμονή της Μαρίας Καρρά να συναινέσει σε αυτό το αίτημά της, ο πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος παρουσίασε όλη την αλληλογραφία «πίεσης» που έλαβε από τη χήρα τους τελευταίους μήνες. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εν γένει στάση της, ο Γιάννης Τράγκας φέρεται να κατέθεσε ότι δεν συνεργάζεται καθόλου και εν ολίγοις φέρεται να απαιτεί να συναινέσει σε ό,τι του προτείνει. Τη στάση αυτή την κρατάει από το περσινό καλοκαίρι, όταν οι σχέσεις των δύο διαρρήχθηκαν εντελώς σύμφωνα με την πλευρά του υιού Τράγκα, ο οποίος ζητούσε στοιχεία για τα ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λας Βέγκας, Μαϊάμι, με τη Μαρία Καρρά να μην απαντά στα αιτήματά του.

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του

Εχοντας τη βεβαιότητα ότι η χήρα του πατέρα του είχε αρχίσει να πουλάει ακίνητα στις ΗΠΑ, ο Γιάννης Τράγκας ζήτησε τη συνδρομή μεγάλου δικηγορικού γραφείου στην Αμερική. Μάλιστα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα της αμοιβής του συγκεκριμένου γραφείου πούλησε τον Νοέμβριο του 2022 τη βίλα που του είχε κληροδοτήσει ο πατέρας του όταν ήταν εν ζωή στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου με τίμημα 1 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα των ερευνών, σύμφωνα με την κατάθεσή του, δικαίωσε απόλυτα τα όσα υποπτευόταν, αφού μέχρι τώρα η Μαρία Καρρά φέρεται να έχει πουλήσει δύο τουλάχιστον ακίνητα, την κατοικία στην Ουάσινγκτον και το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας.

tragkas_in__4_

Μετά την κατάθεσή του, σειρά παίρνει ο Φρειδερίκος Τράγκας -Φρέντυ όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του-, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σύντομα στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος ως μάρτυρας για την υπόθεση της περιουσίας του πατέρα του και τα όσα γνωρίζει. Οπως είναι γνωστό, ο δευτερότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα έχει αποποιηθεί το μερίδιο της κληρονομιάς που του αναλογούσε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τελευταία θα προσέλθει -αν και κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα απολογηθεί με υπόμνημα- η Μαρία Καρρά, η γυναίκα που φέρεται να κινεί τα νήματα σε αυτό το κληρονομικό θρίλερ αφού γνωρίζει τα πάντα για την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της.

tragkas_in__5_
Ο Γιάννης Τράγκας κατέθεσε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών ως μηνυτής-μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος της Μαρίας Καρρά. Σύντομα αναμένεται να καταθέσει και ο αδελφός του Φρέντυ

Τα έγγραφα πώλησης του σπιτιού στο Λας Βέγκας

Ισως γι’ αυτό επέλεξε, λένε αυτοί που την ξέρουν, να παραμείνει σιωπηλή από την αρχή, με μόνη εξαίρεση τη συνέντευξη που παραχώρησε έναν χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Εκεί, αφού δεν είπε τίποτε επί της ουσίας για την υπόθεση και τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, αρνούμενη σχεδόν τα πάντα, απόρησε μόνο για το πώς είδε το φως της δημοσιότητας το χειρόγραφο της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα.

Γιώργος Τράγκας: Με κρυφή διαθήκη στο Μονακό μοίρασε τα ακίνητα και 12 εκατ. μετρητά

Μια διαθήκη την ύπαρξη της οποίας γνώριζε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αλλά το αρνιόταν μέχρι να την ανακαλύψει ο Θέμης Σοφός -δικηγόρος του ΦρέντυΤράγκα- σε ένα ταξίδι του στο Μονακό, ο οποίος ενημέρωσε τον τότε δικηγόρο της Νίκο Αγαπηνό.

Απαντήσεις επί της ουσίας δεν έδωσε ποτέ η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, η οποία μπορεί όπως δήλωσε να ζήτησε απογραφή της περιουσίας, αλλά η εν γένει στάση της στα αιτήματα των δύο διορισμένων ειδικών σε συγκεκριμένα ερωτήματα ήταν «δεν είδα, δεν ξέρω».

«Υπάρχουν χρήματα; Δεν ξέρω τίποτε», «Υπάρχουν εταιρείες στην Αμερική; Από εσάς το μαθαίνω», «Υπάρχει κατοικία στο Μαϊάμι; Δεν το γνωρίζω». Αυτές φέρεται να ήταν οι απαντήσεις της Μαρίας Καρρά στους δύο πραγματογνώμονες (εκτιμητής ακινήτων και μηχανικός του ΕΜΠ) που έχει ορίσει το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για την απογραφή της κληρονομιάς του ανθρώπου που έστησε μια real estate αυτοκρατορία.