Ο αντιεμβολιαστής Κ. Πουλάς στέλνει στον ανακριτή Γώγο, Μαραγκό και Ακινόσογλου!

Φαίνεται πως ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας Κωνσταντίνος Πουλάς, γνωστός αντιεμβολιαστής και εκ των βασικών ομιλητών στις αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις έχει αποφασίσει να τα βάλει με το σύνολο των παθολόγων – λοιμωξιολόγων της πόλης. Ετσι έκανε προ καιρού αναφορά στην Εισαγγελία και αυτές τις ημέρες οι ανακριτικές Αρχές καλούν ως «μάρτυρες» γνωστούς καθηγητές και Πανεπιστημιακούς για να καταθέσουν με βάση όσα περιγράφει  ο κ. Πουλάς στην αναφορά του. Σύμφωνα με τον καθηγητή Μάρκο Μαραγκό, σε πολλούς γιατρούς της Κλινικής έχει σταλεί το συγκεκριμένο έγγραφο και η αρμόδια πταισματοδίκης που διενεργεί την προανάκριση τους καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες. Φυσικά από μία τέτοια διαδικασία δεν αποκλείεται να προκύψουν και κατηγορούμενοι. Ουσιαστικά ο κ. Πουλάς ζητά να μάθει… «για ποιον λόγο δόθηκε το «θαυματουργό φάρμακο» και σώθηκε στις αρχές του 2020 ο νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζίδης, και αυτό το φάρμακο δεν δινόταν και σε άλλους ασθενείς. Η αναφορά του προφανώς βασίστηκε στην δήλωση που είχε κάνει ο γνωστός νευροχειρουργός πως ο κ. Γώγος του έδωσε φάρμακο και στην κυριολεξία τον έσωσε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κατάληξή του πιθανόν να ήταν πολύ άσχημη. «Μα είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν τότε πειραματικό, ο κ. Γώγος το έδωσε στον κ. Τζωρτζίδη όπως και σε άλλους και μπορεί να είχε δοθεί και σε άλλα Νοσοκομεία, και όταν πήρε έγκριση, λίγο χρονικό διάστημα αργότερα, άρχισε να δίνεται σε όλους τους ασθενείς με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» δηλώνει   ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Μάκης Μαραγκός.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζίδης είχε δηλώσει πως «είναι αδιανόητο να μιλάμε για γιατρούς που δίνουν το φάρμακο σε έναν ασθενή και όχι σε άλλον και ότι αν αυτό συνέβαινε θα είχε παρέμβει ο εισαγγελέας».

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Γώγος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις και ανέφερε: «Ο κ. Τζωρτζίδης έπαιρνε ένα σύνολο αντιϊκών φαρμάκων που υπήρχαν την εποχή εκείνη. Επειδή επιδεινώθηκε η κλινική του εικόνα του προτάθηκε και συμφώνησε  να πάρει ανοσοτροποποιητικό φάρμακο, το tosilizomab (τοσιλιζουμάβη). Δίνεται ενδοφλέβια σε ασθενείς με έντονη φλεγμονή και βαριά αναπνευστική νόσο. Δινόταν από την αρχή της πανδημίας αλλά με πρώιμη έγκριση χορήγησης. Πλέον δίνεται ευρέως και σύμφωνα με οδηγίες που υπάρχουν από διεθνείς εταιρείες αλλά και από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων. Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε  δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, ήταν σε πρώιμο στάδιο. Από εκεί και πέρα επιβεβαιώθηκε η σημαντική δράση του φαρμάκου σε μερικές ομάδες ασθενών οι οποίες παρουσίαζαν έντονο φλεγμονώδες σύνδρομο με αναπνευστική επιβάρυνση. Δόθηκε και δίνεται σε ευρεία κλίμακα  σε ασθενείς που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή τη στιγμή δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και στην Πάτρα, και στην Ελλάδα και παγκοσμίως»!

Το γεγονός της αναφοράς του κ. Πουλά στον Εισαγγελέα, έχει φθάσει μέχρι και τον Ιατρικό Σύλλογο. Θα πρέπει να τονισθεί πως μεταξύ των ιατρών που καλούνται να καταθέσουν είναι οι Χαράλαμπος Γώγος, Μάκης Μαραγκός και Καρολίνα Ακινόσογλου.