Ο Ανδρέας Φουστάνος για την επέμβαση της Χαράς Ιωαννίδη: “Έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση”

Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην Πάτρα υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της εντελώς αναπάντεχα λίγες ώρες.

Πρωί Δευτέρας και η Χαρά Ιωαννίδη ανεβαίνει στην Αθήνα για να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση σε γνωστή κλινική της Γλυφάδας.

Η κόρη της που ήταν μαζί της στην Αθήνα περιγράφει στην εφημερίδα «Γνώμη» πως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

«Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο στη Γλυφάδα. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες. Όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου δύο ώρες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τη δεύτερη φορά την πήγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο όπως έμαθα χειρουργούσε ο γιατρός της Γλυφάδας. Της έκαναν τρίπλεξ, εξετάσεις αίματος, ήταν σε άσχημη κατάσταση και μας έδωσαν εξιτήριο. Με το που γυρίσαμε σπίτι άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου. Πήρα την Αστυνομία. Με περιπολικό τη μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έπεσαν πάνω της. Μάλιστα τη διασωλήνωσαν, όμως δεν τα κατάφερε. Μας ενημέρωσαν ότι η μαμά μου έφυγε».

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον γιατρό αλλά δεν τα κατάφερα. Την πήγα στο Ιπποκράτειο. Μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, όπως η μαμά μου ζαλιζόταν. Ξαναπήγαμε σπίτι. Στο ασανσέρ στην κυριολεξία λιποθύμησε πάνω μου. Τη συνεφέρω και στη συνέχεια την ξαναπάω σε Νοσοκομείο», είπε η κόρη της ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου.

Ανδρέας Φουστάνος: «Η λιποαναρρόφηση είναι μια σοβαρή επέμβαση»

Ο Ανδρέας Φουστάνος, πλαστικός χειρουργός μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» σχετικά με τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται σε μία επέμβαση λιποαναρρόφησης.

«Είναι μια σοβαρή επέμβαση πρέπει να γίνει με όλη την προσοχή και να λάβει ο γιατρός τα μέτρα του, καθώς κάνει μια επέμβαση χειρουργική που μπορεί να έχει μια οποιαδήποτε επιπλοκή. Ο ειδικός για την επέμβασης της λιποαναρρόφησης είναι ο πλαστικός χειρουργός. Σε όλες τις επεμβάσεις πρέπει να γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος, οποιαδήποτε να είναι η ηλικία του ασθενή».

Ειδικά για την επέμβαση που έκανε η γυναίκα από την Πάτρα επεσήμανε ο κ. Φουστάνος:

«Μου φαίνεται περίεργη αυτή τη ιστορία όπως την άκουσα. Πήγε και μέσα σε λίγη ώρα έφυγε, τι επέμβαση ήταν αυτή που μέσα σε λίγη ώρα έφυγε; Τι πράγματα είναι αυτά; Μετά από μία τέτοια επέμβαση (λιποαναρρόφησης) έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση».

Καταλήγοντας τόνισε ο πλαστικός χειρουργός: «Μια επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν γίνεται στο πόδι, θέλει πολλή προσοχή».