Ξεκάθαρη η στάση του “σπιράλ”: “Όχι” στον Κώστα Πελετίδη, “ναι” στον Κώστα Σβόλη – Η επίσημη ανακοίνωση

Προτεραιότητα του σπιράλ είναι πάντα η Πάτρα. Είμαστε η παράταξη που προτάσσουμε τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών. Αυτό θα κάναμε ως δημοτική αρχή, αλλά οι Πατρινοί δεν μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης την περασμένη Κυριακή. Η απόφαση τους είναι απολύτως σεβαστή.

Ως προϋπόθεση προόδου της Πάτρας θέταμε πάντα την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Πατρέων. Αυτό δεν έχει ακόμα κριθεί, μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή. Πιστοί στις απόψεις μας τασσόμαστε με την άλλη υποψηφιότητα στο δίλημμα της κάλπης. Θυμίζουμε την διαχρονική εναντίωσή μας σε όλες τις κομματικές υποψηφιότητες στις δημοτικές εκλογές. Διευκρινίζουμε πως καμία προεκλογική συνεννόηση δεν προηγήθηκε -εμείς άλλωστε, ως την Κυριακή, διεκδικούσαμε είσοδο στο β’ γύρο.

Η σημερινή στάση μας υπαγορεύεται από τη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στην πόλη, δεν δεσμεύει κανένα μέλος της παράταξης και επ’ ουδενί δεν αποτελεί υπόδειξη στους ψηφοφόρους μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη στήριξη και δεν θα πάψουμε να θεωρούμε πολιτικά όντα με προσωπική βούληση -αυτή είναι, άλλωστε, η αξία της ανεξαρτησίας μας.

Η ευθύνη όμως μάς υπαγορεύει να πάρουμε καθαρή θέση, για τη διοίκηση του δήμου την προσεχή πενταετία: Το «όχι στον Κώστα Πελετίδη» την Κυριακή συνεπάγεται «ναι στον Κώστα Σβόλη». Θα λέγαμε το ίδιο αν στον β’ γύρο βρισκόταν ο Βασίλης Αϊβαλής. Τελικός κριτής είναι ο Πατραϊκός λαός, τον οποίο και παροτρύνουμε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντιπροσωπευτικότερο από αυτό της 8ης Οκτωβρίου.